Zabjelčanin Žarko Pejanović šampion Crne Gore u ležanju!

Zabjelčanin Žarko Pejanović šampion Crne Gore u ležanju!
Žarko Pejanović "Knele" FOTO: Andrija Knežević

Večeras je okončano 12. takmičenje u ležanju koje tradicionalno organizuje Etno selo Montenegro u Breznima. Titulu najodmornijeg je osvojio Žarko Pejanović zvani “Knele” sa Zabjela.

Nakon otprilike 60 sati ležanja, titula “najvećeg džabalebaroša”, kako je nazivaju mediji, odlazi na Zabjelo! Od devet takmičara koliko ih je uzelo učešće u ovogodišnjem takmičenju, za titulu su se borili finalisti Žarko Pejanović sa Zabjela i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.

Kako je ranije nezvanično objavljeno, bilo je pregovora o podjeli titule, ali je Pejanović bio odlučan u tome da prvo mjesto donese na Zabjelo.

U ekskluzivnoj izjavi za Glas Zabjela, Pejanović je prije svega iskoristio priliku da pozdravi cijelo Zabjelo.

“Nije bilo teško. Vjeruj mi, nisam se ni zagrija'” – zabjelski samouvjeren je pobjednik.

Međutim, najveći je problem kada takmičarima dolaze u posjetu da izraze podršku. Najteže je, kako kaže, “kada porodica dođe da te podrži, to je najveća greška”.

“Kada društvo dođe to je zabava, ali najveća greška je kad dođe nečija familija. Kad nekome dođe familija, tome je teško da ne ustane” – jasan je Pejanović.

Popularni “Knele” sa Zabjela je razgovor završio vrlo zabjelski: “Naše je ono za šta smo došli. Najbolji u svemu.”

Ovo nije prvi put da ova prestižna titula ide na Zabjelo. Osam godina ranije, “skudeto lezilebovića” je u Republiku donio Marko Đurović.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakANKETA: Šta građani misle o referendumu u Dajbabama? (VIDEO)
Sledeći članakVuković obišao FK Zabjelo, Glavni grad će klubu ustupiti zemljište