Nikola Vranjković u subotu po prvi put na Zabjelu

Proteklih godina, na Zabjelu je nedostajalo kvalitetnih muzičkih sadržaja. Ove godine, grupa lokalnih entuzijasta to pokušava promijeniti kroz različite muzičke događaje. Sve je počelo sa Festivalom kulture Zabjelo, održanim 10. juna. Te noći, na terenu FK Zabjelo, pred više od dvje hiljade ljudi nastupili su Zoster, Partibrejkersi, Darko Rundek i Ekipa, kao i spuški bend Parampaščad.

Nakon Festivala kulture Zabjelo, ista ekipa predstavlja i Rokstrikciju, serijal svirki koji započinje ovog vikenda.

Prva svirka održaće se 5. novembra u Kolektoru (krug bivšeg Titeksa), a lokalna publika će imati priliku da čuje Nikolu Vranjkovića i Autogeni trening, dok će se za zagrijavanje pobrinuti Peđa Radović.

Cijena ulaznice za ovaj događaj iznosiće 10 eura a karte se mogu preuzeti u Itaka Bar-u (bivša Banja, Karver).

Ovom prilikom, obratili smo se Nikoli Vranjkoviću, koji je sa nama podijelio da je čuo za Republiku Zabjelo ali da nam prvi put dolazi u goste.

Beogradski muzičar i nekadašnji frontmen kultnog benda Blok Aut nedavno je objavio spot za pjesmu “Kad tuga pobedi bes”, koji je sniman na Zavojskom jezeru.

“Spot je radio moj prijatelj Milan Panić. Snimio je zanimljive kadrove sela Velika Lukanja koje se pojavljuje tj. izranja iz vode prilikom veoma niskog vodostaja usled neplanskog ispuštanja vode iz ovog veštačkog jezera” – kazao je Vranjković

Zaštita životne sredine nije jedina tema kojom se bavi, pitali smo ga o građanskom aktivizmu u muzici i da li je do promjena moguće doći kroz muzku.

“Teško je o tome pričati u vreme velikih ratova i svetskog medijskog mraka. Možda je i moguće u neko normalnije vreme. Ono što je moguće je da vas kao dete kod kuće nauče da ne bacate đubre sa prozora i terase svog stana, da ne ostavljate đubre na obalama reka ili planina, da ne vozite kao ludak po gradskim ulicama i ugrožavate druge svojom bahatošću”– jasan je muzičar.

Kada je u ptainju nova muzika, Vranjković je nedavno objavio EP pod imenom Teorija Zabave. Kako navodi, trenutni koncerti su promocija tog materijala a u budućnosti se nada da će snimati kad god bude imao nešto čime je potpuno zadovoljan.

Tokom odrastanja, Vranjković kaže da je slušao sve, od Branka Kockice i Dragana Lakovića, do Slejera i Metalike. U subotu, nastupaće sa Autogenim treningom, sa kojim ima poseban odnos.

“Svirali smo zajedno pre desetak ili više godina dok sam svirao u Block Out-u, takođe u Podgorici. Mi smo dobri prijatelji, a ja sam nezavisno od toga veliki ljubitelj njihove muzike. Očekujem jedan odličan koncert” – optimističan je Vranjković.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakNa mjestu diskonta Conto otvoren je novi Aroma market na Zabjelu
Sledeći članakNa dlanu i na svakom ekranu