Građani prijavljuju prestupnike, bez potvrde o manijaku na Zabjelu

Građani prijavljuju prestupnike, i dalje bez potvrde o manijaku na Zabjelu
Ilustracija

Nakon nedavnog teksta o sumnjivom licu na Zabjelu koje je građanima navodno već poznato po devijantnom ponašanju, javilo nam se nekoliko građana, sa različitim fotografijama i imenima osoba za koje se sumnjalo da su počinili različita krivična djela.

Društvenim mrežama je kružila fotografija čovjeka skroz ošišane kose uz ime N.Đ. rođenog 1983. godine, koji je navodno već osuđivan zbog nedozvoljenih polnih radnji a za kojeg građani tvrde da je viđen na Zabjelu te da se obnažio u javnom ženskom toaletu tržnog centra u ovom naselju, a da obezbjeđenje navodno nije djelovalo jer nema ta ovlašćenja.

Da li je ovaj slučaj prijavljen policiji nije poznato. Iz Uprave policije nismo mogli dobiti potvrdu identiteta osobe sa slike, niti informaciju od Uprave za izvršenje krivičnih sankcija da li se ova osoba nalazi u zatvoru.

Jedan od građana je u izjavi naveo da ova osoba često nosi maskirni kačket, što je drugog sugrađanina podstaklo da nas obavijesti o slučaju koji je zadesio stanare njegove zgrade i o osobi koju su stanari već više puta prijavljivali.

Kako je portalu Glas Zabjela saopštio ovaj građanin, u njegovoj zgradi je spriječen u krađi muškarac sa slike, na kojoj nosi maskirni kačket. Ovaj muškarac je i ranije iz sličnih razloga hapšen u Jerevanskoj ulici na Zabjelu, tvrde stanari, te je navodno ranije podmetao eksploziv i obijao auta.

Građani prijavljuju prestupnike, bez potvrde o manijaku na Zabjelu
Skrinšot snimka sa sigurnosne kamere zgrade na Zabjelu

Kako nezvanično saznajemo iz Uprave policije, u pitanju je I.P., takođe rođen 1983. godine, koji je uhapšen prije desetak dana zbog krađe bicikla na Zabjelu. Prilikom istrage policije, u automobilu I.P. su pronađene dvije granate, ali bez eksploziva, kupljene na otpadu sekundarnih sirovina.

Ova osoba je uočena na snimcima sigurnosnih kamera iz unutrašnjosti zgrade u kojoj se dogodila krađa bicikla. Prema nezvaničnim informacijama, I.P. se u ponedjeljak nalazio u pritvoru, a da li je još uvijek tamo nije poznato. Kako nam je nezvanično saopšteno, protiv ove osobe se vode istrage za više djela, ali nije poznato da li je osumnjičen ili osuđivan za seksualne delikte.

U telefonskom razgovoru sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija nismo mogli dobiti informacije o tome da li su ova dva lica trenutno u pritvoru, a zbog nedavnih sajber napada mejl adrese u UIKS-u nisu u funkciji.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakManijak povratnik vreba Zabjelom?
Sledeći članakStadion Zabjela nosiće naziv “Nikola Šćepović”