Građani prijavljuju probleme; službe nemoćne i ne odgovaraju na upite

Građani prijavljuju probleme; službe nemoćne i ne odgovaraju na upite
Fotografiju poslao čitalac

U naselju ispod Ljubovića, iza Kineske ambasade postoji mini deponija i navodno nelegalno postavljeni kontejneri iz kojih se širi nesnosan smrad. Kako su građani kazali, problem je nekoliko puta prijavljivan, a komunalna inspektorka je naložila uklanjanje ali se isto nije desilo.

Umjesto uklanjanja, u međuvremenu je dodat još jedan kontejner. Kamion za kabasti otpad ne dolazi jer je parcela na kojoj je otpad privatna, a radnici “Čistoće” sav onaj otpad koji nije za drobilicu gurnu na gomilu.

Takođe, građani su ukazali na problem sa velikom količinom smeća oko kontejnera u ulici Dušana Milutinovića, kod bivše Tarine garaže, kao i sa sakupljanjem ogromne količine vode koja nastaje na toj lokaciji i onemogućava prolaz pješacima.

U kontaktu sa institucijama u vezi ovih problema Komunalna policija nas je uputila na Komunalnu inspekciju, a Komunalna inspekcija na PG Biro. PG Biro do momenta pisanja ovog teksta nije odgovorio na pitanja, i ako je prošlo oko mjesec dana.

Komunalna policija nam je odgovorila da ona nije ovlašćena za vođenje upravnog postupka, a sprovođenje istog je neophodno u cilju otklanjanja nepravilnosti koje se odnose na probleme navedene u inicijativi, i da je potrebno obratiti se Komunalnoj inspekciji.

U telefonskom razgovoru sa Komunalnom inspekcijom, dobili smo nezvanične informacije u vezi situacije ispod Ljubovića. Kako saznajemo, s obzirom na to da je u pitanju privatna parcela oko koje se vode sudski sporovi u vezi nasljeđivanja, Komunalna inspekcija ne može izdati naredbu da se deponija ukloni, jer nije jasna situacija oko vlasništva parcele. Zvanični odgovor, nismo dobili. U vezi problema u ul. Dušana Milutinovića, iz Komunalne inspekcije nismo dobili nikakve informacije.

U međuvremenu je uređena i Ulica Buda Tomovića za šta su se građani takođe interesovali.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakStefan Mugoša: Nekad Zabjelo, danas reprezentacija, Japan, Inijesta… (VIDEO)
Sledeći članakIzlivanje kanalizacije u Ulici Vojislavljevića bez konačnog rješenja