Izlivanje kanalizacije u Ulici Vojislavljevića bez konačnog rješenja

Izlivanje kanalizacije u Ulici Vojislavljevića bez konačnog rješenja
Ilustracija

S obzirom na to da Sistem48 neko vrijeme nije bio u funkciji, portal Glas Zabjela još aktivnije pokušava da posreduje između građana i nadležnih službi.

Novi problem na Zabjelu na koji su nam ukazali građani je u vezi kanalizacije u Ulici Vojislavljevića.

Naime, u ulici Vojislavljevića već mjesecima postoji problem sa kanalizacijom, a rješenja nema ni na vidiku. Šahte su najvjerovatnije začepljene jer su često pune i tok vode je usporen ili nepostojeći.

U skorijem periodu, fekalije se izlivaju često i u prizemlje zgrade na adresi Vojislavljevića 26. Ovi problemi dovode do nesnosnog smrada za sve stanare ali i sve koji prolaze ovim dijelom Zabjela.

Na naš upit odgovor su dali iz DOO Vodovod i kanalizacija, koji su kazali da slučaj nije u njihovoj nadležnosti jer se problem odnosi na stambenu a ne gradsku fekalnu kanalizaciju. Kako tvrde, i pored toga su u više navrata izlazili na teren i izvršavali odgušenje fekalne kanalizacije na adresi Vojislavljevića 26.

Postavlja se pitanje kako to da šahta koja se nalazi na ulici ne pripada gradskoj mreži fekalne kanalizacije?

Problem može biti u lokaciji samog začepljenja, ali po izjavama stanara, i službenici Vodovoda su u više navrata kao lokaciju začepljenja zabilježili gradski dio kanalizacione mreže. Kada je do promjene stava Vodovoda u vezi same lokacije došlo, ne znamo.

Kada do začepljenja dođe, cijevi počinju da se pune sve dok vodostaj ne dođe do nivoa prizemlja zgrade u pitanju, tvrde stanari. Tada kanalizacija sa spratova te iste zgrade nema gdje da ode, i dolazi do izlivanja u prostorima na prizemlju. Službe za hitno reagovanje su već više puta morale da reaguju zbog ovog problema ali rješenje još uvijek nije na vidiku.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakGrađani prijavljuju probleme; službe nemoćne i ne odgovaraju na upite
Sledeći članakManijak povratnik vreba Zabjelom?