Rokstrikcija: Bjesovi i Vrpca 4. februara u bivšem Titeksu

Rockstrikcija: Bjesovi i Vrpca 4. februara u bivšem Titeksu

Nakon fantastičnog prvog izdanja održanog u novembru, na kojem su nastupi Nikole Vranjkovića i Autogenog treninga napunili prostor Kolektora i oduševili podgoričku publiku željnu dobrog rokenrola, organizatori su najavili očekivano drugo izdanje Rokstrikcije.

Novi talas dobre energije i još bolje muzike u Podgoricu ponovo dovodi kombinaciju lokalnog rock zvuka i regionalne legende – za drugu Rokstrikciju nastupaju Bjesovi i Vrpca! Drugi u nizu događaja koji oživljavaju crnogorsku rokenrol scenu biće održan četvrtog februara u Kolektoru, prostoru bivšeg Titeksa u Podgorici.

Legendarni Bjesovi su od samog početka privukli pažnju neobičnom postavom sa dva pjevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima. Imali su i veliku muzičku podlogu u okvirima grandž muzičkog pravca čiji su prirodni dio, a postava se uglavnom mijenjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao, Zorana Marinkovića i Gorana Marića.

Bjesovi su do danas izdali 6 albuma, a najveći uspjeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković – vokal, Slobodan Vuković – gitara, Ivan Kovačević – gitara, Marko Marković – bas, Miroslav Marjanović – bubnjevi i Ramon Hamel – bubnjevi.

Istorijski vikend obilježio 30. rođendan Republike Zabjelo
Vrpca je nastupala na obilježavanju 30 godina Republike Zabjelo FOTO: Nebojša Medo/Mediatag

Kroz angažovane tekstove, muzika podgoričkog benda Vrpca nosi prepoznatljivu finesu alter roka, sa jasnim uticajima, ali i ličnim pečatom, gdje je estetika ključni motiv za interakciju sa publikom. Vrpca održava svoj izraz u vremenu najturbulentnijem od svih, prijemčiv svakoj duši koja hoda u bržem ili sporijem ritmu bilo kog grada.
Vrpcu čine: Miloš Pejović – gitara, Danilo Pendo – bas, Ivan Bakić – bubanj i Braco Subotić – vokal.

Zagrijavanje za Rockstrikciju priprema FM Mirda, koji će prije nastupa Bjesova i Vrpce ukrstiti svoj bogat izbor gramofonskih ploča i urbanog zvuka.

Ljubitelji dobrih svirki će organizaciju ovog rock serijala moći da podrže sa 10 eura, koliko iznosi cijena ulaznice u pretprodaji. Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Itaka Library baru (bivši Karver) i Čarobnoj kuhinji Gandalf (bivši radio Skadar, Vučedolska ulica).

Događaj su podržali: Tuborg, Ministarstvo kulture i medija, Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za kulturu i sport, Hotel CUE, Big Energy i Pašterija.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakOtvorena izložba fotografija “Zabjelom”
Sledeći članakPank himna Zabjela u najavi Partimejkersa (VIDEO)