Glavni grad i prijatelji sadili na brdu Ljubović

Glavni grad i prijatelji sadili na brdu Ljubović
FOTO: PG Biro

U subotu 24. novembra osim Dajbabske gore, novim stablima okićeno je i brdo Ljubović. Sadnice su donirali Glavni grad, festival City Groove i kompanija „Comfortably Numb”.

„Sigurna sam da ste prepoznati našu želju i namjeru da sačuvamo svaki kvadratni metar zelenih površina u Glavnom gradu, i ne samo da sačuvamo postojeće zelene površine, već i da formiramo nove gdje god je to moguće“, istakla je zamjenica gradonačelnika Podgorice dr Slađana Vujačić nakon današnje zajedničke akcije sadnje na brdu Ljubović.

Glavni grad i prijatelji sadili na brdu Ljubović
FOTO: PG Biro

Ona je saopštila da o značaju ovakvih akcija ne treba posebno govoriti jer je oplemenjivanje zelenih površina u urbanim djelovima izuzetno značajno, a posebno kada se radi o lokalitetima kao što je brdo Lubović koje je posbeno mjesto i prirodna baština za sve nas koji živimo i koji smo rođeni u ovom Gradu.

Zamjenica gradonačelnika je saopštila da je gradska uprava posebnu pažnju posvetima tom pitanju i da je u tom pravcu  usvojen značajni strateških dokumenata koji se uspješno primjenjuju, s ambicijom da se na sitemski način sprovode politike iz oblasti ozelenjavanja Podgorice i stvaranja pretpostavki za ljepši i zeleniji grad.

Glavni grad i prijatelji sadili na brdu Ljubović
FOTO: PG Biro

„Želim da izrazim zadovoljstvo što osim aktivnosti, koje se finansiraju iz budžeta Glavnog grada i aktivnosti gradskog preduzeća Zelenilo imamo i naše drage prijatelje, društveno odgovorne kompanije koji su nam partneri u ovakvim i sličnim akcijama, na čemu veoma zahvalni“, zaključila je Vujačić.

Direktor agencije “Comfortably Numb” i festivala City Groove Dragan Bulajić je istakao da ja zajednička akcija sadnje na brdu Ljubovi nastavak prošlogodišnje usješne akcije kompanije na čijem je čelu i Glavnog grada u park šumi na Zlatici.

Glavni grad i prijatelji sadili na brdu Ljubović
FOTO: PG Biro

„Ovo je nastavak uspješne saradnje i želje da Podgoricu zajedno ozelenimo i da sve one štete koje smo imali na neki način ublažimo i saniramo,  ali i  da probudimo želju  prije svega kod mladih ljudi da shvate da je ovo naš grad i naša zemlja i da moraju da vode  računa o njoj. Danas smo pozvali i naše mlade prijatelje iz podgoričke  gimnazije koji će najaviti i svoju akciju sadnje u skorije vrijeme, tako da i na taj način pokušavamo  da animiramo javnost generacije da se priključe našoj zajedničkoj misiji“, saopštio je Bulajić.

Glavni grad i prijatelji sadili na brdu Ljubović
FOTO: PG Biro

„Današnjom akcijom sadnje 100 stabala na brdu Ljubović sadimo hiljaditu sadnicu za pošumnjavanje u ovoj godini. To je svakako nemjerljiv doprinos izgradnji novih zelenih površina, ali i revitalizaciji  dijela devastirannih zelenih površina u gradu , što nama u Zelenilu kojem je to osnovna djelatnost predstavlja veliku pomoć. Trudimo se da svim raspoloživim kapacitetima održimo grad zelenim. Ovo će svakako dati veliki doprinos i podizanju svijesti građana i društveodgovornih kompanija da učestvuju u ovakvim akcijama“, istakla je direktorica gradskog Zelenila Radmila Vujošević.

Ona je izrazila veliku zahvalnost kompaniji  “Comfortably Numb” i festivalu City Groove na čijem je čelu Dragan Bulajić koja se pookazala kao društveno odgovorna kompanija i lider u aktivnostima ozelenjavanja Podgorice i podsjetila da su prošle godine u zajedničkoj akciji posadili 100 sadnica za pošumljavanje.

PG Biro