IDEA u našem komšiluku – PROMO

Idea

IDEA prodavnice su najbrže rastući maloprodajni lanac u Crnoj Gori. Od čak 103 njihova objekta jedan se nalazi i na Zabjelu, u ulici 27. marta. Posjetili smo njihovu kompaniju i uvje rili se da se radi o drugačijem lancu maloprodaja. Bili smo pomalo i iznenađeni kad smo sa znali da ulažu u promociju sporta u Crnoj Gori. Zato smo odlučili da ih pitamo o njihovoj podršci sportskim aktivnostima medju mladima, kao i o njihovim proizvodima, i da vam sve to prenesemo. Naš sagovornik je direktorica marketinga Merkatora – CG, gospođa Jelena Doderović.

Partnerstvom sa Košarkaškim savezom Crne Gore IDEA je pružila doprinos daljem razvoju i promociji crnogorske košarke. U saradnji sa Košarkaškim savezom Crne Gore podržavate „Ligu mladih” i podstičete najmlađe koji vole košarku da budu još bolji i uspješniji. Možete li nam reći nešto više o ovoj podršci koju je Vaša kompanija dala sportu i djeci?

Saradnja sa Košarkaškim savezom Crne Gore (KSCG) počela je sredinom prošle godine, kada smo potpisali trogodišnji ugovor o sponzorstvu. IDEA je postala sponzor KSCG upravo iz razloga koje ste naveli – želimo da doprinesemo razvoju sporta kod mladih, jer vjerujemo da savremeni način života i navike modernog doba ne ostavljaju puno prostora za to. Zajedno sa našim partnerom KSCG krajem septembra pokrenuli smo sjajan projekat – košarkaški karavan „Lopte za buduće asove”, namijenjen promociji sporta, mladih talenata i zdravih stilova života. Za mjesec i po, karavan je okupio 2500 djece iz 16 opština. Ta- kmičenje u mini štafeti, slobodnom bacanju i bacanju trojki organizovali smo u Pljevljima, Bijelom Polju, Nikšiću, Herceg Novom, Baru, Budvi i Podgorici, gdje su se takmičili i budući asovi iz okolnih gradova. Nastupilo je ukupno 70 košarkaških klubova IDEA Lige mladih. Projekat je završen velikim dvodnevnim takmičenjem u Podgorici. Utisci su sjajni, jako smo srećni što imamo toliko talentovanih budućih asova, koji će sjutra braniti boje Crne Gore i sve nas učiniti posebnim. Ta činjenica potvrđuje da je karavan „Lopte za buduće asove” zaista bio sjajna ideja.

Šta IDEA poklanja u sklopu Karavana „Lopte za buduće asove”?

U okviru karavana „Lopte za buduće asove”, IDEA je sa Košarkaškim savezom poklonila ukupno 500 novih košarkaških lopti, poklon vaučere za trgovinu u IDEA prodavnicama i slatke pakete K plus proizvoda, koji se prodaju samo u našim trgovinama. Klubovi iz IDEA Lige mladih su srazmjerno uspjehu i veličini tima dobijali određeni broj košarkaških lopti i na taj način smo dijelom uspjeli da obnovimo njihovu opremu koja im je potrebna za kvalitetan trening. Karavan je samo prvi među projektima koje planiramo da realizujemo sa KSCG, jer mladi talenti, koje smo imali priliku da gledamo na terenima, to zaista zaslužuju.

Idea

Vidjeli smo da ste podržali i Dane nauke u organizaciji Ministarstva nauke, otkud to partnerstvo?

Pored toga što promoviše buduće sportske asove, IDEA se trudi da podrži i mlade talente iz oblasti nauke i kulture. Dani nauke u organizaciji resornog ministarstva pokazali su se kao sjajna ideja i prilika za to. Odabrali smo da podržimo IT manifestaciju Fabrika znanja, na kojoj smo svim učesnicima i posjetiocima, među kojima su bili učenici osnovnih i srednjih škola, obezbjedili sendviče i osvježenje. Pored toga, naša maskota Kodi posjetila je izložbu „Nikola Tesla – čovjek budućnosti” i družila se sa posjetiocima. Osim Dana nauke, IDEA je podržala i organizaciju Međunarodnog sajma knjiga. Bili smo sponzor dječijeg kutka IDEA ČITA, gdje smo svakog dana tokom trajanja sajma organizovali jednosatno čitanje knjiga za djecu.

Pored toga, sa mališanima su se družili animatori Žarko Žabac i Kodi, a posjetioci su mogli da probaju i uživaju u ukusima naših K plus proizvoda.

Bez obzira što nas je najviše interesovala vaša podrška sportu, ne možemo a da ne pomenemo jedan od vaših najboljih brendova.

Kada se radi o hrani svi smo prilično skeptični ako treba probati neki novi proizvod. Dešava se da ga danima mjerkamo, upoređujemo sastav i ambalažu a nikako da se odlučimo da probamo nešto novo, već se držimo proizvoda za koje smo sigurni da su kvalitetni i koje koristimo već godinama. Vaš brend K Plus je i pored prirodnog otpora potrošača ka novim prehrambenim proizvodima vrlo brzo osvojio njihova srca.

Zašto mislite da je to tako? Da li su u pitanju povoljne cijene, praktična ambalaža, dostupnost u velikom broju marketa ili je stvarno u pitanju dobar kvalitet? Možete li nam reći kakav je to brend i gdje se proizvodi?

K plus je jedinstvena trgovačka marka, dostupna samo u IDEA prodavnicama. Obuhvata preko 600 prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, koje najbolje opisuju riječi: dobar kvalitet plus pristupačna cijena. Sma- tramo da upravo kombinacija ove dvije karakteristike najviše privlači naše potrošače. Pod imenom K Plus, IDEA nudi slatki i slani program, među kojima se ističu razne vrste cookies (kolačića) i druge ukusne poslastice, koje kao što smo istakli potrošači ne mogu naći u drugim prodavnicama. U kategoriji neprehrambenih proizvoda, IDEA potrošačima nudi Dax asortiman za pranje rublja i sredstva za čišćenje, Olea i Natur higijenske i kozmetičke proizvode, Lumpi asortiman pelena i proizvode za njegu bebine i mamine kože.

Da ne bi sve ostalo samo na riječima, pozivamo čitaoce da se sami uvjere u kvalitet i bogatu ponudu naše trgovačke marke K plus. Sigurni smo da svi, bez obzira na ukus i godine, mogu naći nešto za sebe.

Recite nam nešto više o PIKA kartici? Šta je to što bi potrošača koji još uvijek ne koristi vašu karticu trebalo da ubijedi da je aktivira i kolike su stvarne uštede za onog ko je koristi?

Pika kartica je prva i ujedno najpopularnija kartica lojalnosti u Crnoj Gori koja potrošačima omogućava značajne uštede prilikom kupovine, gratis trgovine od 5 do 210 eura i velika sniženja na odabrane proizvode. Funkcioniše na principu sakupljanja bodova, tako što jedan euro pred- stavlja jedan bod, a suština je da potrošač sakupi što više bodova kako bi uživao u povoljnostima PIKA kartice. Kartica je besplatna i jednostavna za upotrebu, što je razlog više da potrošači koji nemaju PIKA karticu nabave jednu od 3 vrste koje ponudimo (plava, zelena i zlatna PIKA kartica). Zelena i Zlatna Pika kartica, osim što služe za sakupljanje bodova, omogućavaju i plaćanje robe na odloženo do 30 dana bez kamate i troškova održavanja, kao i kupovinu do 12 mjesečnih rata u pojedinim IDEA prodavnicama i prodavnicama Intersporta. Iskoristićemo priliku da pozovemo potrošače da se prijave za izdavanje PIKA kartice u bilo kojoj IDEA prodavnici. Dovoljno je samo da se prijave na jednoj od kasa i ubrzo će dobiti priliku da uživaju u svim njenim pogodnostima. U okviru Pika kartice, funkcioniše i klub Senior koji je namjenjen penzionerima, a članstvo u klubu im omogućava dodatne povoljnosti.

I na kraju, da li planirate da otvorite još objekata na Zabjelu?

IDEA ima preko 100 prodajnih objekata u 16 crnogorskih opština i jedan je od najvećih lanaca prodavnica u zemlji. Kako bi izašli u susret zahtjevima potrošača, u proteklih pola godine otvorili smo dva nova objekta u Podgorici. U planu uvijek imamo širenje naše mreže i razmotrićemo ideju da jednu od novih prodavnica otvorimo baš na Zabjelu.

Intervju je objavljen u prvom broju časopisa Glas Zabjela, januara 2017. godine