Splav “Republika” pomjera granice Zabjela (FOTO, VIDEO)

Splav

Dvadesetog maja ove godine na ušću Morače u Skadarsko jezero otvoren je splav Republika. Splav vode Zabjelčani Ivan Bušković i Marko Jovanović.

“Kupio ga je gazda Ivan i mene zaposlio kao glavnog menadžera i šefa personala i odlučili smo da radimo, da gostimo Zabjelčane, turiste, Crnogorce, Srbe, svakog ko odluči da dođe, dobrodošao je” – kazao je Jovanović.

Splav "Republika" pomjera granice Zabjela

“Republiku” često posjećuju turisti. U blizini je kamp, tako da su u Zabjelu na vodi za sada uživali Njemci, Englezi, Francuzi, Rusi i Holanđani.

“Imamo sve što poželite, od hrane spremamo zabjelsku nacionalnu kuhinju. Sve specijalitete zabjelske ali ljudi moraju doći da osjete te ukuse” – navode ugostitelji.

Splav "Republika" pomjera granice Zabjela

Ekipa portala Glas Zabjela preporučuje riblju čorbu i teletinu ispod sača (po narudžbi).

“Dogodine će splav biti duplo veći, ne planiramo da stanemo. Da se širi zabjelska teritorija. Svi smo stari navijači FK Zabjelo, tzv. ‘Balvani’. Nadamo se da će biti prihoda, pa ćemo pomoći i Fudbalski klub Zabjelo.”

Splav "Republika" pomjera granice Zabjela

Uskoro će sami splav biti ploveći a tokom zime će biti premješten na povoljniju lokaciju. U trenutnim kapacitetima, splav Republika prima do 20 ljudi.

“Ideja je nastala kada smo čuli da uzimaju dio Zabjela i da ga Zeta dobija, tako da smo mi ušli u ove vode da se obezbijedimo jer je ovaj splav sada dio zabjelske flote. Planiramo da se na vrhu brda Vranjina zaviori zabjelska zastava” – zaključuju republikanci.

Splav "Republika" pomjera granice Zabjela
Google Maps

Splav se nalazi u poslednjem rukavcu rijeke Morača, nedaleko od ušća u Skadarsko jezero. Do splava dolazi magistralnim putem Podgorica – Bar, zatim se skreće na poslednjem skretanju pred samo brdo Vranjina, a onda odmah lijevo makadamom uz vodu i nakon 300-400 metara splav će biti sa lijeve strane, prepoznatljiv po drvenim, šarenim strelicama – putokazima.

Kontakt telefon: 067-587-763 , 068-077-075

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakRekonstruisana Ul. Kralja Nikole, neće vratiti Petra Matovića
Sledeći članakAnketa: Da li treba vratiti naziv ulice “Petra Matovića”? (VIDEO)