Dešavanja u gradu: 1.3. – 7.3.

Dešavanja u gradu 1.3. - 7.3.

Petak 1. mart

Prvi sprat – program za roditelje

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.

Prvi sprat je osnovni modul Programa za roditelje po principima Transakcione analize (TA). Organizuje ga OkTA Centar za psihološko savjetovanje i edukaciju.

Nakon višegodišnje edukacije i iskustva u psihoterapiji i sest godina roditeljskog staža, kreiran je program koji pomoću načela Transakcione analize daje odgovore na brojna i svakodnevna roditeljska pitanja i dileme.
Osnovni koncepti TA – Ego stanja, Transakcije, Igre, Strouk, Životni scenario i Ugovor otkriće Vam kako da:
– Budete podrška djetetu da odraste u životnog pobjednika
– Unaprijedite ili promijenite obrasce po kojima komunicirate sa djetetom.
– Uvidite zašto dolazi do konflikta i kakve su mogućnosti da se komunikacija poboljša.
– Bolje razumijete svoje i djetetovo ponašanje (a i ponašanje ljudi koji vas okružuju) i zašto se neke situacije stalno ponavljaju.
– Adekvatno dajete pohvale i kritike, te saznate gdje su korijeni samopouzdanja, odgovornosti i autonomije.
– Razumijete dublje djetetove stvarne potrebe i Vašu roditeljsku ulogu.

Više informacija pronađite klikom ovdje.

 

Kursevi masaže

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.

Ovog vikenda u Podgorici možete se upisati na dva različita kursa masaže.

Zbog obimnosti informacija najbolje je da kliknete ovdje i ovdje.

 

Sajam ženskog preduzetništva

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.

Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje Sajam ženskog preduzetništva, od 01. do 03. marta, u saradnji sa šoping centrom Mall of Montenegro.

Na sajmu će se predstaviti predstaviti tridesetak preduzetnica, iz različitih privrednih grana, a sajmom se ujedno obilježava decenija postojanja Udruženja.

Prema riječima predsjednice udruženja Edite Dautović sajam je jedan od bitnih segmenata u cilju razvoja i pozicioniranja ženskog preduzetništva.

– Ciljevi organizovanja sajma su osnaživanje žena, podsticaj i razvoj ženskog preduzetnišva. Sajam je prodajnog karaktera, a preduzetnice iz cijele Crne Gore izložiće i reklamirati svoje proizvode i usluge. Pored žena preduzetnica koje su ostvarile uspjeh u oblasti preduzetništva, na sajmu izlažu i žene koje su tek na početku ovog puta, a koje takođe snažno podržavamo. Zadovoljne smo zbog velikog odziva učesnica, a očekujemo i značajno interesovanje posjetilaca – rekla je Dautović.

Udruženje nastoji da ohrabri žene da pronađu ličnu motivaciju i da se uključe u preduzetničke aktivnosti. Ono je aktivno na međunarodnim konferencijama, sajmovima, seminarima i obukama u cilju jačanja preduzetničke aktivnosti žena u našoj zemlji.

 

Veče filma! „Lajanje na zvezde”

Dešavanja u gradu: 1.3 - 7.3.

Organizacija mladih SUB Club u prostorijama Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović” organizuje projekciju filma “Lajanje na zvezde”.

Cijena ulaznice 0,5 €.

Projekcija počinje u 19 časova.

 

Senkina đeca – Live in Sejdefa!

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.
FOTO: Ethno Jazz Club Sejdefa

Početak svirke zakazan za 22:30.

Rezervacije putem SMS-a i Viber-a na 069013131

 

Sofijine kreacije – sajam

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.

U organizaciji Udruženja preduzetnica Crne Gore, 1., 2. i 3. marta će se održati sajam zdrave hrane i rukotvorina u tržnom centru Mall of Montenegro (Gintaš), u Podgorici, od 10 do 21 čas.

Sofijine kreacije, zajedno sa proizvodima saradnica, će biti u ponudi na štandu na prvom spratu Mola – u blizini prodavnice intimnog rublja.
Obezbijedite sebi i vama dragim osobama divan, originalan poklon ručne izrade za 8.mart, rođendan, ili neki drugi povod.

 

Subota, 2. mart

Plesne radionice za djecu: Samba i Cha cha cha

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.
FOTO: Plesni klub Sonrisa Podgorica

Od subote (2. mart) Plesni klub Sonrisa u Podgorici nastavlja sa radionicama tehnike za djecu. Njihovi plesači se spremaju za takmičenja na kojim će se predstaviti latino plesovima, zato će naredne radionice posvetiti njima.

Tema radionice će biti SAMBA i CHA CHA CHA:
* 11-12h (samba)
* 12:05-13:05h (cha cha cha).

Radionice će se održavati u novoopremljenoj sali u Centru 1 (Dalmatinska ulica br. 78, 100m poslije Bazara sa desne strane, zgrada Čikoma).

Instruktorski par: Slobodan Vukčević & Jelena Vukčević, aktuelni i dugogodišnji državni prvaci u latino i klasičnim plesovima i osvajači mnogih međunarodnih takmičenja sa najboljim rezultatom na WDSF – svjetskoj listi plesa u ime Crne Gore.

Cijena:
* jedna radionica – 3€
* obije radionice – 5€.

* Radionicama mogu prisustvovati i plesači koji nisu aktivni članovi kluba.
* Broj mjesta je ograničen.

Prijave su obavezne i mogu se vršiti preko:
* kontakt tel. (viber i text): 068/246-700.
* fb profila: Plesni klub Sonrisa Podgorica
* instagram profila: @plesni_klub_sonrisa _podgorica
* maila: sonrisa.danceclub@gmail.com.

 

Teniski turnir za rekreativce

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.

Eminent teniska liga organizuje teniski turnir na Veljem brdu sa početkom u 9 časova.

 

Saturday Vinyl Market

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.

Ljubitelji gramofona i vinil ploča ponovo će u subotu imati priliku da uživaju u “pucketavom” zvuku u centru glavnog grada. Veliki dio ploča će se naći u prodaji.

Štiglić Cafe u saradnji sa Gramofonske ploče Podgorica, FM Mirda i Mr Goju / Migrations Radio Show su organizatori ovog događaja.

Posjetioci će imati i priliku da na nekom od izloženih gramofona „zavrte“ muzičke naslove koji im privuku najviše pažnje, a sa prisutnima mogu podijeliti i svoju muzičku priču donošenjem albuma koje smatraju „ponosom“ kolekcije.

Čokolada i vino 2019

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.

2. i 3. mart

Delta City

Organizator Memento marketing i komunikacije

 

Projekcija filma “Klatki: The hidden farms of Europe”

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.

NVO Galop u saradnji sa PETA Deutschland pokreće kampanju o zakonskoj zabrani farmi krzna u Crnoj Gori.
Kampanja se otvara upravo prikazivanjem filma “Klatki: The hidden farms of Europe”, nakon čega će gledaoci i šira javnost imati priliku da ostanu na druženju sa aktivistima. Pitanja i eventualna diskusija nakon ovog tridesetominutnog filma su veoma dobrodošli.

Ulaz je slobodan a projekcija počinje u 16 časova, na lokaciji M-tel Digitalne fabrike u Ul. Vuka Karadžića 2-6.

 

Ponedjeljak 4. mart

Regionalni festival izdavača i pisaca BOOKA

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.

Zimski salon knjige BOOKA je regionalni festival izdavača i pisaca čiji je cilj da, pored izdavača i autora, okupi književne kritičare i ljubitelje pisane riječi, kako iz Crne Gore tako i iz regiona. Zimski salon knjige postao je jedna od najposjećenijih kulturnih manifestacija koja kvalitetnim programom, bogatim izborom literature i pristupačnim cijenama posjetiocima i čitaocima približava pisanu riječ i čini bogatijom kulturnu ponudu Crne Gore.

BOOKA je manifestacija koja svake godine na jednom mjestu okupi brojne istaknute književnike, književne kritičare i ljubitelje pisane riječi.

Ovogodišnji tradicionalni festival knjige otvoriće Adam Zagajevski, istaknuti poljski pjesnik i esejista. Svečano otvaranje biće upriličeno 4. marta u sali Millennium u TC-u Mall of Montenegro, u 19 časova.

 

Utorak, 5. mart

Upis na osnovne studije u SAD

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.

Ako planirate da svoje školovanje nakon srednje škole nastavite u Sjedinjenim Američkim Državama, evo prilike da se informišete.

Na besplatnoj savjetodavnoj sesiiji, pronađite odgovore na svoja pitanja. Čeka vas savjetnica mreže EducationUSA, Anica Vujnović.

Organizator i lokacija: American Corner Podgorica

Početak u 16 časova.

 

ProfitApp predavanje

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.

Svakog utorka u 19 časova u hotelu “Podgorica” se održavaju predavanja na temu aplikacije ProfitApp

Ulaz je slobodan.

 

Srijeda 6. mart

Predstava “Samoubica”

Od repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta za sledeću nedjelju preporučujemo predstavu “Samoubica” na Velikoj sceni, u kojoj glavnu ulogu tumači naš sagovornik Mišo Obradović.

Početak je zakazan za 20 časova. Još uvijek ima dovoljno slobodnih sjedišta.

Četvrtak, 7. mart

Ogradimo se od krzna – ulični performans

Dešavanja u gradu: 1.3. - 7.3.

U četvrtak 7. marta će se na Trgu Nezavisnosti sa početkom u 11:30 časova održati centralna aktivnost u okviru kampanje za zabranu farmi krzna u Crnoj Gori, koju su pokrenuli Društvo za zaštitu prava životinja Galop i PETA Deutschland.

Aktivisti će uličnim performansom, koji će se sastojati od baletske izvedbe i aktivističke mini-predstave, pokazati da farme krzna nisu dobrodošle u Crnu Goru.

Izvor: Facebook