Zabjelčani ponovo osvojili Zlatibor

Zabjelčani ponovo osvojili Zlatibor
FOTO: VolimPodgoricu
Rukometni klub Zabjelo je i ove godine tradicionalno učestvovao na međunarodnom turniru Agencije sport plus ZLATIBOR FOR FRIENDSHIP u tri kategorije (kadeti, pioniri i mlađi pioniri) i odmjerili snage sa ekipama iz BiH, Makedonije, Srbije i Crne Gore.
“Mlađim pionirima je ovo bilo prvo međunarodno iskustvo, koje su vrlo uspješno završili na trećem mjestu, a kapiten ekipe Balša Đurović je dobio nagradu za najboljeg asistenta turnira. Pioniri su, u nekompletnom sastavu, zauzeli peto mjesto i nadamo se da će se u budućnosti i oni okititi nekim od odličja,” iz kluba su naveli za portal VolimPodgoricu.
Najveći pritisak je bio na kadete, koji su branili trofej osvojen prošle godine.
“U crnogorskom finalu, ujedno i glavnom finalu turnira, sastali smo se sa našim najtrofejnijim klubom Lovćenom. Cetinjani su u proteklih pet sezona osvojili sve titule u crnogoskom prvenstvu za ovu generaciju, ne izgubivši niti jednu utakmicu. Naš skor je bio apsolutno negativan, jer smo protiv Lovćena izgubili svih 8 međusobnih susreta. Međutim, u finalu Zabjelčani su pokazali da je rukomet u njihovim genima i fanatičnom i kvalitetnom igrom u oba pravca uspjeli da utakmicu riješe u svoju korist, rezultatom 14:13. Posebno se istakao golman Vasilije Pečurica, koji je (osim što je nagrađen za najboljeg golmana turnira kao i prošle godine) zajedno sa kapitenom Slobodanom Anđelićem, odmah otputovao u Tursku na poziv selektora Brana Božovića đe će učestvovati na međunarodnom turniru sa kadetskom reprezentacijom.
Ponosni smo na uspjeh i ponašanje naših dječaka, nadamo se da će uvijek sa ponosom i časno predstavljati klub. Pred nama su sada obaveze u nacionalnim takmičenjima sa pionirima i mlađim pionirima, te završnica Regionalne U16 lige”, zaključuju iz RK Zabjelo.
Ovo nije prvi put da su Zabjelčani donijeli trofej sa Zlatibora. Uspjeh su ponovili nakon prošlogodišnjeg slavlja sa kojeg smo još tada prenijeli snimke.