Borisu Kopitoviću zahvalnica navijača Zabjela

Borisu Kopitoviću zahvalnica navijača Zabjela

U srijedu, 14. novembra, u prostorijama Fudbalskog kluba Zabjelo, održana je manja svečanost u okviru koje su navijači Zabjela izrazili zahvalnost bivšem fudbaleru kluba i reprezentativcu Crne Gore, Borisu Kopitoviću na predstavljanju Republike i to, kako kažu, na najbolji mogući način.

Kada je Boris Kopitović (24), inače fudbaler Čukaričkog iz Beograda, doputovao u Podgoricu povodom okupljanja i priprema fudbalske reprezentacije Crne Gore pred utakmicu sa Srbijom, nije očekivao da će doživjeti doček iz snova.

Navijači Zabjela su odlučili da Kopitoviću prirede ne pretjerano svečan ali izuzetno emotivan trenutak u kojem su izrazili svoju zahvalnost na doprinosu mladog fudbalera, kako fudbalskom klubu, tako i ugledu naše Republike.

Prema riječima jednog od navijača koji su pokrenuli ovu inicijativu, Boris Kopitović je prije svega dobar čovjek i ličnost za svaku pohvalu, po tome je i prepoznat u naselju. Osim toga, Kopitović je ljubav prema ovom klubu i naselju pokazao više puta, na više od jednog načina. Podsjećamo, na oktobarskom gostovanju Crne Gore Litvaniji, fudbaler iz zgrade „Devet Jugovića” svoj prvijenac u dresu reprezentacije posvetio je „svom Zabjelu”, proslavivši ga dobro poznatim zabjelskim pozdravom.

Borisu Kopitoviću zahvalnica navijača Zabjela
FOTO: Savo Prelević

Ali to nije sve, Kopitović je privrženost svom matičnom klubu pokazao i kada je to bilo najpotrebnije. Prije dvije godine Fudbalski klub Zabjelo je bio pred gašenjem. Tada je crnogorska petica nastupala za izraelski Hapoel Acre, ali to ga nije spriječilo da bude prisutan, makar srcem.

Naime, Boris Kopitović je, bez oklijevanja, poslao putem žiro računa pozamašnu svotu novca, čiji iznos nećemo objaviti, ali je bez sumnje bio ekvivalentan većem dijelu njegove mjesečne zarade. Kako kažu navijači, nijedno fizičko pa ni pravno lice nije uplatilo sličan doprinos, već su uglavnom ti iznosi bili do deset puta manji. Na taj način, popularni „Kopi” je pokazao da ne zaboravlja svoje korijene i postavio najbolji primjer kako se brine o svojoj zajednici. Zato, možemo slobodno reći, ova zahvalnica odlazi u prave ruke.

Borisu Kopitoviću zahvalnica navijača Zabjela

Vlasniku zahvalnice nisu falile riječi da opiše lojalnost svom kraju, ali i klubu:

„Ja sam ponikao u Fudbalskom klubu Zabjelo i tu sam, kao „pjetlić”, proveo najljepše i najvažnije fudbalske godine. Ovaj klub volim najviše na svijetu i nadam se da ću jednog dana svoju karijeru završiti tamo gdje sam je i započeo. Jednostavno, momak sam sa Zabjela, iz zgrade „Devet Jugovića”. Svi drugovi su tada išli da igraju ili da navijaju za Zabjelo, pa tako i ja. Svjestan sam da predstavljam i njih kao i sebe samog, i nadam se da to radim na dostojanstven način.”

Borisu Kopitoviću zahvalnica navijača Zabjela

„Kopi” je zahvalnost uzvratio riječima:

„Ova zahvalnica mi zaista znači. Ovo je najljepši trenutak u mojoj karijeri. Igram fudbal upravo zbog ovakvih trenutaka i drago mi je da sam uspio da obradujem ove momke, baš kao što su i oni mene danas iznenadili i na tome im hvala, od srca.” – naglasio je vidno emotivan Kopitović.

Čitav događaj okončan je zajedničkom pjesmom u prostorijama kluba.

 

Glas Zabjela