Kvart ispod Ljubovića i vrtić dobili po parking

Vrtić i kvart ispod Ljubovića dobili po parking

Nedavno su na Zabjelu završeni projekti izgradnje dva nova parking prostora.

Na površini ispod Ljubovića, na prostoru koji je do nedavno korišćen za odlaganje građevinskog otpada, izgrađen je parking sa 119 novih parking mjesta i propratnom infrastrukturom. Parking je besplatan a pored parkinga izgrađen je i teren za basket.

“Završeni su radovi na uređenju površine ispod Ljubovića na kojoj se danas, umjesto deponije građevinskog otpada, nalazi 119 besplatnih parking mjesta.Uređen je prostor od 4.000 m2, na kom je izgrađen novi poligon, posađeno 80 novih sadnica, formiran travnjak, ugrađen hidrosistem i parkovski mobilijar, a obnovljena je rasvjeta” – saopšteno je na Fejsbuk stranici Glavnog grada.

Vrtić i kvart ispod Ljubovića dobili po parking

“Danas smo u dijelu grada ispod brda Ljubović, u jednom naselju đe smo unazad dvije godine imali puno problema, što zbog lošeg prostornog paniranja, što zbog loših navika naših sugrađana, i u dogovoru sa njima krenuli smo da te probleme rješavamo jedan po jedan. Podsjećam da smo kao rezultat te saradnje dobili jedan novi park iza ovih zgrada koji je značajno oplemenio životni prostor, a naredni izazov sa kojim smo se suočili bila je sanacija ovog prostora na kojem se trenutno nalazimo, a koji je dugo vremena služio kao deponija građevinskog otpada” – izjavio je gradonačelnik Ivan Vuković prilikom obilaska završenih radova.

Vrtić i kvart ispod Ljubovića dobili po parking

U okviru obilaska radova na rekonstrukciji Ulice Kralja Nikole, gradonačelnik Ivan Vuković obišao je i drugi parking prostor, iza vrtića Poletarac. Tom prilikom, rečeno je da ovaj parking, zajedno sa obilježenim parking mjestima na ulici donosi novih 120 parking mjesta.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakDigitalno vršnjačko nasilje u podgoričkim školama
Sledeći članakUčenici OŠ “Oktoih” nastavu će pohađati u pet smjena