FORUM REPUBLIKUM | EP2 | Prva žeđ – đe?

FORUM REPUBLIKUM | EP2: Prva žeđ – đe?

U drugoj epizodi serijala Forum Republikum istražujemo vodna bogatstva Podgorice i mehanizme lokalne samouprave putem kojih građani mogu zatražiti i dobiti javnu česmu u svom naselju.

Prije svega, pozivamo vas da pročitate istraživački tekst „Podzemno bogatstvo, javna suša“ klikom ovdje.

Podzemno blago, javna suša

Kao i prošlog puta, otišli smo korak dalje i pružili priliku građanima da učestvuju u inicijativi za postavljanje javne česme na Zabjelu. Na samom kraju teksta „Podzemno bogatstvo, javna suša“ pronaći ćete kratku anketu od dva pitanja putem koje možete učestvovati u inicijativi.

 

Ako već niste, pogledajte i prethodnu epizodu serijala Forum Republikum, klikom ovdje.

Video priča je nastala u okviru projekta „Forum Republikum – Istraživačko novinarstvo za bolje Zabjelo“ koji realizuje portal Glas Zabjela, a podržan je kroz program „Podrška lokalnim medjima – priče iz prve ruke“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), B film, SHARE fondacija, Institut za poslovnu i finansijsku pismenost. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore.

Sadržaj ove video priče je isključiva odgovornost redakcije portala Glas Zabjela i ne mora nužno odražavati stavove EU, Ministarstva javne uprave Crne Gore ili CGO-a, B filma, SHARE fondacije i IPFP-a.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakPodzemno bogatstvo, javna suša
Sledeći članakZabjelski gladijator u susret novom izazovu: Spremniji sam nego ikad