FORUM REPUBLIKUM | EP3 | Samo smeće mrdnut’ neće

FORUM REPUBLIKUM | EP3 | Samo smeće mrdnut' neće

U trećoj epizodi serijala Forum Republikum bavimo se temom čistoće javnih površina u lokalnoj zajednici. Za naše gledaoce smo istražili zanimljivu priču misteriozne “ničije korpe” kao i jednostavne i praktične načine za prijavljivanje nelegalno odloženog otpada u našem naselju.

Nakon što smo prije dvije godine na Zabjelu zabilježili oštećenu i nefunkcionalnu korpu za otpatke, istražili smo zašto je i dan danas u takvom stanju i ko je odgovoran za to.

U ovoj epizodi smo istražili i nelegalne mini deponije otpada na Zabjelu i kako možemo dati svoj doprinos da naše naselje bude čistije i ljepše.

Na kraju epizode predstavljamo jednostavnu i praktičnu mobilnu aplikaciju koja svima omogućava da uz samo nekoliko klikova prijave nelegalno odložen otpad na teritoriji Podgorice i tako pokažu ljubav prema svom naselju i prema svom gradu.

Prije svega, pozivamo vas i da pročitate istraživački tekst “Čije je ovo moje smeće?” klikom ovdje.

Čije je ovo moje smeće?

Ako još uvijek niste pogledali prethodne epizode serijala Forum Republikum, preporučujemo da to uradite klikom ovdje.

Video priča je nastala u okviru projekta „Forum Republikum – Istraživačko novinarstvo za bolje Zabjelo“ koji realizuje portal Glas Zabjela, a podržan je kroz program „Podrška lokalnim medjima – priče iz prve ruke“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), B film, SHARE fondacija, Institut za poslovnu i finansijsku pismenost. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore.

Sadržaj ove video priče je isključiva odgovornost redakcije portala Glas Zabjela i ne mora nužno odražavati stavove EU, Ministarstva javne uprave Crne Gore ili CGO-a, B filma, SHARE fondacije i IPFP-a.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakČije je ovo moje smeće?
Sledeći članakGlavni grad odgovorio na pitanja građana o promjeni lokacije novog parka