Iskra dobročinstva na Zabjelu

Iskra dobročinstva na Zabjelu

Kada se pojedinac dobrovoljno i nesebično izdigne i napravi iskorak plemenitim poduhvatima od kojih korist imaju drugi oko njega, to nije samo uspjeh tog pojedinca već i čitavog društva kojem on pripada. Kada takav čin dobije javno priznanje to je samo zvanična potvrda vrijednosti koja je već očigledna u rezultatima i tragovima koji su ostavljeni na životima onih kojima je pomoć bila potrebna.

Ovo nije dovoljno dobar opis svega što je kompanija Boje i lakovi „Kameleon” pružila našoj zajednici, ali je najbolji pokazatelj njihovih zasluga sadržan u činjenici da im je Fond za aktivno građanstvo – fAKT nedavno uručio Nagradu za filantropiju ISKRA, koja se svake godine dodjeljuje onima koji na human i društveno odgovoran način pokazuju brigu o drugima.

U petak, 14. decembra, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, upriličena je svečanost kojom Fond za aktivno građanstvo – fAKT, već tradicionalno, jednom godišnje obilježava filantropske uspjehe pojedinaca i organizacija u Crnoj Gori.

Iskra dobročinstva na Zabjelu

Nagradu za kompaniju sa Zabjela je primio jedan od osnivača, Boris Jovićević. O motivacijama koje stoje iza njihove dobrovoljne akcije i utiscima koje im je donijelo ovo priznanje za Glas Zabjela je izjavio:

„Mi nijesmo radili akciju „Osmijehom oboji dom” da bi dobili nagradu. Ali iskreno prija nam što su ljudi koji je dodjeljuju primijetili da postoji jedna mala firma na Zabjelu koja je pomogla porodicama kojima je pomoć bila potrebna. Danas se osjećamo posebno ponosno i što smo ISKRU donijeli na Zabjelo. Imaće posebno mjesto u našem životu i motivisaće nas da se i ubuduće društveno odgovorno ponašamo u poslu kojim se bavimo.”

Iskra dobročinstva na Zabjelu
Boris Jovićević

Među prisutnima na svečanosti su ugledali i dobro poznato lice sa Zabjela.

„Posebno nam je drago sto je na večeri dodjele ISKRA u publici bila i legenda Zabjela, čovjek kojem smo adaptirali kuću, dječiji pjesnik Slobodan Bećo Došljak.”  

Vrijedi podsjetiti da sve ovo ne bi bilo moguće bez prijatelja sa kojima su Zabjelčani udružili snage u ovoj humanoj akciji.

„Ova nagrada je velikim dijelom i nagrada kompaniji Maxima, koja nas je podržala i bez koje sve ovo ne bi moglo da se uradi. Vjerujem da ćemo nastaviti i dalje kroz ovu ili slične akcije da pomažemo onima kojima je naša pomoć potrebna.

Veliku zahvalnost što sve tako lijepo izgleda dugujemo Vladanu Otaševiću i njegovoj Fabrici ideja.” – naglasio je Jovićević.

Iskra dobročinstva na Zabjelu

Na svečanosti su uručene i ostale nagrade i priznanja u odgovarajućim kategorijama:

Nagrada za individualni doprinosBlažu Serdanoviću

Specijalna nagrada za životno djeloSofiji Klikovac

Nagrada za doprinos dijasporeBošnjačka dijaspora Crne Gore u Švajcarskoj

Jubilarna nagrada za doprinos na nacionalnom nivouSociete Generale banka Montenegro

Jubilarna nagrada za doprinos lokalnoj zajedniciELKO Tim

Nagrada za doprinos na nacionalnom nivouDoMEn

Specijalno priznanje za humanostTatjana Vukićević i Konstantina Maraš

Specijalno priznanje za građanski doprinos opštem dobruMilanka Stijović

Jubilarno priznanje za građanski doprinos opštem dobru Marina Kovačević

Jubilarno priznanje za građanski doprinos opštem dobruDejana Dizdar

Specijalno priznanje za dobročinstvoKraljica Jelena Savojska

 

FOTO: fAKT – Fond za aktivno građanstvo

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakPotaž od šargarepe
Sledeći članakBez „Tare” nema ni garaža