Rock živi na Zabjelu: Uspješan početak Rockstrikcije u Kolektoru

Rock živi na Zabjelu: Uspješan početak Rockstrikcije u Kolektoru
FOTO: Mediatag

Mnogobrojni ljubitelji roka, u subotu su na Zabjelu uživali u tročasovnoj svirci beogradskog muzičara Nikole Vranjkovića, kao i sjajnom nastupu nikšićkog benda Autogeni trening.

U okviru prvog koncerta iz serijala Rokstrikcija, podgorička publika slušala je numere dobro poznatog repertoara, što iz vremena djelovanja benda Block Out, što sa Vranjkovićevih samostalnih albuma, i nekoliko numera sa EP izdanja “Teorija zabave”.

Pored prvog koncerta Rokstrikcija, u planu su još dva koja će se održati u zimskom i jesenjem periodu, najavio je organizator festivala Janko Popović.

“Prostor nekadašnjeg Titeksa je idealan za ovakva dešavanja, jer ne zavisimo od vremena. Uradili smo odličan posao, i u tome nam je pomoglo prethodno iskustvo sa Festivalom kulture Zabjelo. Vranjković je imao koncert od tri sata, što je velika stvar i jako nesvakidašnja za našu publiku”, kazao je on.

Janko Popović FOTO: Mediabiro

Popović je istakao da je glavni cilj ovog festivala davanje prostora domaćim bendovima, te da su ovakvi događaji idealno mjeste gdje se crnogoroski muzičari mogu upoznati sa bendovima iz regiona, i na taj način, kako je kazao, biti u prilici da uspostave saradnju sa istim.

“Ovog puta smo pozvali prijatelje, muzičare koji su uspjeli da na relaciji Crna Gora – Srbija uspostave saradnju i rade. To se desilo prije desetak godina, sada je ta muzička relacija dosta slabija, i mi radimo na jačanju tih veza”, rekao je Popović.

Frontmen Nikšićkog punk-core benda Autogeni trening, Dino Kapetanović kazao je da su na crngorskoj sceni prisutni već dvadeset godina, te da ga dobra energija publike na koncertu i nije iznenadila.

“Ne želim da budem lažno skroman, ovakvu reakciju publike sam i očekivao jer u Podgorici nismo svirali tri godine. Autogeni trening i Podgorica su jedno, tako da je ovakav odziv i dobra atmosfera bila potpuno očekivana”, poručio je on i dodao da je jako zadovoljan organizacijom festivala.

Rock živi na Zabjelu: Uspješan početak Rockstrikcije u Kolektoru
Dino Kapetanović FOTO: Mediabiro

Nakon feneomalne tročasovne svirke, beogradski rok autor, pjesnik, kompozitor i muzički producent, Nikola Vranjković istakao je zadovoljstvo zbog odlične reakcije publike.

“Raduje me što sam u prilici da vidim mnogo poznatih drugara, publike, i ne znam šta bih više poželio  od toga. Uživao sam u koncertu Autogenog treninga, iz čijih pjesama i  tekstova zaista može dosta da se nauči”, kazao je on.

Rock živi na Zabjelu: Uspješan početak Rockstrikcije u Kolektoru
Nikola Vranjković FOTO: Mediabiro

Kada je posrijedi opstanak rok bendova, i njihova zastupljenost u medijima, Vranković ističe činjenicu da , nažalost, na svojim koncertima nikada nije vidio ni jednog ministra kulture.

“Malo sam u nezahvalnoj situaciji da o tome govorim, jer iza sebe imam dosta publike koja zna svaku riječ mojih pjesama koje sam napisao i prije trideset godina, a i sada. Muzika je moj poziv, nešto čime se bavim, i opstajemo dugi niz godina”, zaključio je Vranjković.

Događaj su podržali Ministarstvo kulture i medija, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, Tuborg i Hotel CUE.

Mediabiro

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakAutogeni trening: “Zabjelski uticaj neosporan”
Sledeći članakStefan Mugoša: Nekad Zabjelo, danas reprezentacija, Japan, Inijesta… (VIDEO)