Sedmogodišnjak na Jutjubu za godinu zaradio 22 miliona eura

Sedmogodišnjak na Jutubu za godinu zaradio 22 miliona eura
Ilustracija

Sedmogodišnji dječak koji ocjenjuje dječje igračke zaradio je 2018. na YouTube 22 miliona dolara, najviše od svih “jutjubera”, piše BBC.

Časopis Forbes objavio je da je mali Rajan s kanala “Ryan Toys Review” premašio Džejka Pola za 500.000 dolara.

Video snimke objavljuje gotovo svaki dan, a onaj u kojem reklamira veliko plavo jaje sa svojim licem od nedjelje je imao više od milion pregleda.

Na trećem mestu je kanal “The Dude Perfect” sa zaradom od 20 miliona dolara, prenosi Forbes.

Rajanovi prihodi udvostručili se u odnosu na prethodnu godinu.

Kada ga je novinar ABC-a upitao zašto djeca vole njegove videe, Rajan je odgovorio: “Jer sam zabavan i smiješan”.

Otkako su kanal u martu 2015. otvorili njegovi roditelji, Rajanovi video snimci pregledani su gotovo 26 miliona puta, a prati ga 17,3 miliona ljudi.

U Forbes-u kažu da samo jedan od 22 miliona dolara dolazi od oglasa koji se prikazuju prije videa, dok su ostali zarađeni od sponzorisanih postova.

“Walmart” je u avgustu počeo da prodaje liniju ekskluzivnih igračaka i odjeće “Rajanov svijet”, pa bi ti prihodi trebali iduće godine značajno da povećaju dječakovu zaradu.

Budući da je još maloljetan, 15 odsto njegovih prihoda ide na bankovni račun kojim će raspolagati kada postane punoljetan.

Njegova sestra bliznakinja takođe se pojavljuje u nekim videima na povezanom Youtube kanalu “Ryan’s Family Review”.

Danijel Midlton, igrač video igrice “Minecraft”, koji je predvodio listu 2017. sa 16,5 miliona dolara, pao je na 4. mjesto. Dok je Džejk Pol skočio sa šestog na drugo mesto, njegov brat Logan pao je na Forbesovoj listi na 10. poziciju s 14,5 miliona dolara, što je ipak tri miliona više nego 2017, prenosi N1.

investitor.me