Velika zlatna medalja donijeta na Zabjelo

Velika zlatna medalja donijeta na Zabjelo

Podgorička Osnovna škola “Vuk Karadžić” dobitnik je Velike zlatne medalje na Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi”, koje je održano u okviru Novosadskog sajma.

Sajam, kako je saopšteno, predstavlja cjelokupnu sliku obrazovnih profila predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog školstva na međunarodnom nivou.

Za procjenu kvaliteta rada bile su prijavljene obrazovne ustanove iz Crne Gore, Hrvatske, Austrije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Kvalitet rada se procjenjuje na osnovu Izvještaja nadzora i dostavljenih dokaza za kvalitetan rad u svim oblastima obrazovno-vaspitnog rada.

Da je kvalitet crnogorskog školstva na svim nivoima, od predškolskog pa do visokog obrazovanja, prepoznatljiv i visoko cijenjen i izvan granica naše zemlje,svjedoče dodijeljena brojna priznanja za naše škole i vrtiće.

U kategoriji osnovnih škola, velika zlatna medalja za kvalitet rada, ove godine je dodijeljena čak dvjema crnogorskim školama, JU OŠ “Vuk Karadžić” iz Podgorice i JU OŠ “Maršal Tito” iz Ulcinja.

RTCG