Dokumentarni serijal povodom 60 godina FK Zabjelo

Dokumentarni serijal povodom 60 godina FK Zabjelo

Fudbalski klub Zabjelo ove godine slavi svoj 60 rođendan. Tim povodom, portal Glas Zabjela objavljuje dokumentarni serijal “Srce je veliko”, u okviru kojeg, kroz sto minuta materijala u pet epizoda, prikazujemo razgovore sa brojnim akterima postojanja fudbalske reprezentacije naše republike, od njenog samog početka do danas.

Cilj ovog serijala je promocija Fudbalskog kluba Zabjelo i podsjećanje na njegov značaj za lokalnu zajednicu Zabjelo, ali i cijelu Podgoricu pa i Crnu Goru, u nadi da će klub uspjeti da opstane i da se vrati na stare staze kada je bio jedan od najpopularnijih fudbalskih klubova u Podgorici, prepoznat po kvalitetu i masovnosti mlađih kategorija.

U prvoj epizodi razgovarali smo sa veteranima FK Zabjelo koji su bili svjedoci nekog ljepšeg vremena našeg fudbalskog kluba.

Druga epizoda govori o istorijatu FK Zabjelo, od njegovog početka, ali i prije njegovog osnivanja, pa sve do danas.

Treću epizodu posvetili smo najmlađem kapitenu Zabjela, Nikoli Šćepoviću, čije ime danas nosi i stadion našeg kluba, i to sa jakim razlogom.

U četvrtoj epizodi razgovarali smo o navijačima Zabjela, uključujući i neke od osnivača navijačke grupe koji su naš klub bodrili devedesetih godina.

Na kraju, u poslednjoj epizodi predstavljamo novu upravu FK Zabjelo, izazove sa kojima su se suočili ali i perspektivu sa kojom su preuzeli vođenje zabjelskog kluba.

Dokumentarni serijal povodom 60 godina FK Zabjelo

Pozivamo sva zainteresovana fizička i pravna lica da pomognu i podrže izdavanje monografije FK Zabjelo, koja će sadržati arhivske informacije i fotografije u vezi ovog kluba i tako ovjekovječiti njegov istorijat.

Cijeli serijal možete pogledati kroz našu Youtube plejlistu, putem klika na ovaj link.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članak“Kolektivna dijagnoza” u Omladinskom kulturnom centru Zabjelo
Sledeći članakU OKC Zabjelo izveden performans “Kolektivna dijagnoza”