“Kolektivna dijagnoza” u Omladinskom kulturnom centru Zabjelo

Performans “Kolektivna dijagnoza” biće izveden 21. i 22. decembra u 19h u OKC Zabjelo.

Koncept su zajedničkim radom tokom kursa koreodrame kreirale učesnice performansa: Ljiljana Davidović, Vanja Žižić, Nikolina Vukčević, Sofija Milović, Bojana Moškov i Teodora Brajević u režiji mentorke Teodore Kipe iz Koreodramskog studija “Žiža”.

„Omladinski kulturni centar Zabjelo pružio je priliku mladim ljudima zainteresovanim za umjetnost da kreativno izraze aktuelne probleme u društvu.

Projekat „Kolektivna dijagnoza“ nastao je timskim radom.  Težila sam da omogućim svim učesnicima ovog projekta da se osmjele kada je u pitanju scenska izvedba,  da otkriju sopstveni senzibilitet i da budu autentični kada je u pitanju osmišljavanje samog koncepta.  Zbog toga je performans „Kolektivna dijagnoza“ multimedijalna izvedba nastala kombinacijom raznih umjetničkih formi, koja najviše podsjeća na eksperimentalni teatar.

Nakon odabira teme – uticaj medija na savremeno društvo, svako je imao zadatak da kreira svoj mali svijet u odnosu na temu. Kada smo spojili sopstvene svjetove, dobili smo unikatan univerzum. Mozaičnu strukturu nabijenu maštom. Mimezis XXI vijeka u kojem niko ne glumi ni manje ni više od nas ljudi dok egzistiramo Zemljom.“ – kazala je rediteljka Teodora Kipa.

OKC Zabjelo se nalazi u blizini pasarele na Zabjelu a počeo je sa radom u septembru ove godine nakon šesnaestomjesečne kampanje za njegovo osnivanje, kojem su doprinijeli brojni građani među kojima i mladi volonteri iz naselja Zabjelo.

Performans organizuje NVU ,,Mali prst” u okviru projekta “Kreativno druženje mladih sa Zabjela” podržanog od ReLOaD2 programa, koji finansira EU, a sprovodi UNDP u partnerstvu s 15 lokalnih samouprava.

U okviru ovog projekta do sada su realizovane filmske večeri, večeri društvenih igara, besplatni kurs fotografije kao i besplatni kurs koreodrame koji će rezultirati završnim performansom.

Ulaz je slobodan a broj mjesta ograničen.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakRukometašice OŠ “Oktoih” šampionke Crne Gore
Sledeći članakDokumentarni serijal povodom 60 godina FK Zabjelo