FORUM REPUBLIKUM | EP6 | Mjesna zajednica Zabjelo

U poslednjoj epizodi serijala Forum Republikum govorimo o Mjesnoj zajednici Zabjelo kao najdirektnijem načinu za učešće građana u procesima odlučivanja unutar lokalne zajednice.

Emisija je nastala iz potrebe za odgovorom na pitanje ko bi trebalo da se bavi problemima lokalne zajednice Zabjelo koji su obrađeni u dosadašnjim emisijama.

Za potrebe emisije, podnijeli smo zahtjev za intervju sa Predsjednikom Odbora povjerenika MZ Zabjelo.

Pitanja kojima se bavimo u novoj emisiji su:

Čemu služi MZ Zabjelo, kako funkcioniše i kako građani mogu učestvovati u njenom radu?

Koja je razlika između Savjeta MZ i Odbora povjerenika MZ?

Ko su članovi Odbora povjerenika MZ i koja je njihova uloga u MZ?

Koliko je Mjesna zajednica uključena u rad FK Zabjelo i da li su upoznati sa situacijom u klubu?

Da li bi bilo moguće posredstvom portala Glas Zabjela, periodično sakupljati upite građana sa Zabjela i redovno odgovarati na njih?

Mjesna zajednica – demokratski paradoks

Da bismo bolje razumjeli svrhu i funkciju mjesnih zajednica, preporučujemo da pročitate istraživački tekst „Mjesne zajednice – demokratski paradoks“ klikom ovdje.

Prethodne epizode serijala Forum Republikum možete pogledati klikom ovdje.

Video priča je nastala u okviru projekta „Forum Republikum – Istraživačko novinarstvo za bolje Zabjelo“ koji realizuje portal Glas Zabjela, a podržan je kroz program „Podrška lokalnim medjima – priče iz prve ruke“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), B film, SHARE fondacija, Institut za poslovnu i finansijsku pismenost. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Sadržaj ove video priče je isključiva odgovornost redakcije portala Glas Zabjela i ne mora nužno odražavati stavove EU, Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija ili CGO-a, B filma, SHARE fondacije i IPFP-a.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakMjesne zajednice – demokratski paradoks
Sledeći članakNovi park: kraj sage ili priča u nastavcima?