Kreativne mame za originalne poklone

Mamina kreativna radionica
Jovana & Djordje Photography

Da li vam se nekad desilo da ne možete naći prikladan, drugačiji ili unikatan poklon za voljenu osobu? Možda ste nekad htjeli nekome da poklonite jedinstven predmet koji ste sami napravili ulažući ljubav, trud i kreativnost? Upravo su to razlozi zbog kojih je nastala Mamina kreativna radionica.

Milica Novaković i Tijana Đuričanin dvije su mame koje su se udružile kako bi svojom kreativnošću uljepšavale dane, prije svega svojoj djeci, prijateljima i dragim osobama, a onda i mnogim mališanima kako u Crnoj Gori tako i regionu. 

Ljubav je, kako kažu, njihov najjači pokretač.

“Pokretači svega su u stvari naša djeca, kojoj smo htjeli da obezbijedimo jedinstvene edukativne igračke, unikatne odjevne predmete i ukrase. Želeći da napravimo baš ono što odgovara našoj djeci, njihovim interesovanjima i potrebama počele smo da šijemo i heklamo i ljubav prema ovim zanatima iz dana u dan je rasla i razvijala se zajedno sa našim napredovanjem.

Ono što smo radili svidjelo se našoj rodbini, prijateljima, poznanicima, sa kojima smo dijelili tu ljubav prema unikatnim predmetima i koji su nam bili „vjetar u ledja“ kako bi ovaj naš hobi pretvorili u nešto više. Sve ono što izađe iz naše radionice pravljeno je prvenstveno sa ogromnom pažnjom, u svaki proizvod je utkana ljubav, požrtvovanje i neizmjerna radost darivanja”, kazala je Milica Novaković.

This slideshow requires JavaScript.

“Iako ljudi često misle da iza Mamine kreativne radionice stoje šnajderi sa nekim iskustvom, nije baš tako. Ja sam diplomirana novinarka i zaposlena u PR Službi Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore, dok je Tijana Đuričanin zaposlena u Udruženju Roditelji.me u divnom „Cik Cak Šnajderaju“. Naše vještine usavršavali smo upravo tamo i to dok smo obije bile trudne, zato nije bilo previše razmišljanja kada smo našoj radionici davali ime”, dodaje Turković.

Ove dvije mame petoro mališana (Milica dvoje i Tijana troje) smatrale su da udruženim snagama mogu ponuditi različite proizvode koji nijesu dostupni roditeljima i mališanima u Crnoj Gori. Iako je Mamina kreativna radionica još u povoju i traje nešto više od pola godine privukla je pažnju javnosti koja traga za drugačijim poklonima, dekorativnim i unikatnim stvarima za velike i male. Veliku zahvalnost za podršku od samog početka duguju, kako kažu, ljudima iz kukica.com, koji su im omogućili da besplatno ponude svoje proizvode na njihovoj internet platformi.

Mamina kreativna radionica

“Nama je važno da uživamo u ovom hobiju i da uveseljavamo ljude koji izaberu naše proizvode. Ovo je nešto što radimo u slobodno vrijeme koje nam često manjka zbog porodičnih obaveza. Svaki dan je za nas izazov sam po sebi, a pogotovo onda kada želimo da nešto novo stvorimo. To postaje prava trka sa vremenom, koje nam uvijek nedostaje. Mnogi nas pitaju kako sve stižemo, a naš odgovor je uglavnom –“ne znamo ni same”. Zato su naše brojne ideje na čekanju da dodju neki dani kada ćemo imati malo više slobodnog vremena”, kazala je Novaković.

Ideje često dolaze od njihove djece, prijatelja i njihove djece, ali i od samih mušterija koji se jave sa nekim drugačijim zahtjevima, idejama i predlozima. Kako kažu iz radionice otvoreni su za sve sugestije, a sve u cilju stvaranja idealnog poklona za osobu kojoj je namijenjen.

Na pitanje ko su najčešće njihove mušterije Tijana i Milica se slažu da su to uglavnom žene – majke, tetke, bake, strine, kume, prijateljice koji traže personalizovane predmete sa imenima, porukama, drugačije odjevne predmete i ukrase.

One su za Glas Zabjela pozvale sve kreativce da uživaju u stvaranju drugačijih proizvoda, ne posustaju od svojih želja, a građanima koji vole ručne radove da kada ih kupuju ne kupuju samo predmet već i svu pažnju i ljubav koja je utkana prolikom proizvodnje istog.

Fotografije priložila sagovornica

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakVeganska palenta sa pečurkama i šparglom
Sledeći članakNovi rep singl inspirisan Zabjelom