Započeta izgradnja obećanog parka na Zabjelu

Započeta izgradnja obećanog parka na Zabjelu
FOTO: PG BIRO

U petak 18. decembra, u Ulici 27. marta na Zabjelu, započeta je izgradnja velikog parka namijenjenog, kako je rečeno iz Glavnog grada, svim generacijama.

Podsjećamo, nakon što su stanari kvarta u Ulici Branka Miljkovića na Zabjelu, krajem prošle godine, podnijeli peticiju Glavnom gradu, zahtjev je prihvaćen i projekat za izgradnju parka je izrađen tokom ljeta ove godine.

Projektom su predviđeni razni sadržaji, od sportskog terena i trim staze, preko parka za kućne ljubimce, do skejt rampe, fontane i platoa sa spomenikom, objavio je ranije PG BIRO.

Kao što ste mogli saznati iz prve epizode serijala Forum Republikum, koju možete pogledati klikom ovdje, početak radova je odložen zbog potrebe za rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa sa vlasnicima parcela na kojima je planirana izgradnja pomenutog parka.

Gradonačelnik Ivan Vuković je danas objasnio da dogovori oko eksproprijacije zemljišta na prvobitno zamišljenoj lokaciji, “nijesu tekli planiranom dinamikom”, te je iz tog razloga izgradnja započeta sa druge strane ovog kvarta, u Ulici 27. marta, jer, kako je kazao, u Glavnom gradu “nijesu više htjeli da čekaju”.

Započeta izgradnja obećanog parka na Zabjelu
FOTO: PG BIRO

Ova lokacija je odabrana jer je dijelom u vlasništvu Glavnog grada, a dijelom u vlasništvu Vladimira Bata Đurovića, koji je ovo zemljište ustupio za izgradnju parka, pojasnio je Vuković i izrazio zahvalnost.

Umjesto prvobitno najavljene parkovske površine od 12.123 kvadrata, iz riječi gradonačelnika Vukovića može se zaključiti da će novi park zauzeti površinu od 5.000 metara kvadratnih, a završetak radova, ako vremenske prilike posluže, se očekuje do marta mjeseca.

Da li će nova lokacija parka uključiti baš sve prvobitno projektovane sadržaje ostaje neizvjesno.