Novi rep singl inspirisan Zabjelom

Novi rep singl inspirisan Zabjelom

Zabjelska subkultura ne prestaje da daje. O privrženosti Zabjelčana svojoj Republici postoji već dovoljno dokaza, a najnoviji dolazi u obliku muzičkog singla koji potpisuje 22-godišnji Radovan Raičević ShoRZ.

Pjesmu je nazvao „Zabjelo efekat 3″, inspirisan, kako kaže, prethodnim pjesmama u izvođenju Pro LG-a i Alena Džankića.

Radovan je rođen i odrastao u samom centru Zabjela, a trenutno se nalazi u Beogradu, gdje privodi kraju studije Saobraćajnog fakulteta.

Muzikom se bavi još od srednje škole, a do sada je objavio jedan album sa 10 pjesama. Njegove demo radove možete poslušati ovdje. U pripremi je, dodaje ShoRZ, i drugi album, na kojem već ima 4 pjesme.

Inspirišu ga lokalni i regionalni rep izvođači kao što su Prti Be Gee, Bvana, Džej Džej Okoča i drugi.

„Zabjelo efekat 3 je nastao iz namjere da svom kraju posvetim pjesmu. Dio tog poklona je i ova montaža mojih i raznih snimaka sa interneta, koji većinski prikazuju okupljanje Zabjelčana povodom spašavanja Fudbalskog kluba Zabjelo od gašenja prije par godina, a uključuje i snimke iz vremena kada je Zabjelo igralo baraž za ulazak u Prvu crnogorsku ligu.” – kaže ShoRZ.

Novi rep singl inspirisan Zabjelom
Radovan Raičević ShoRZ

„Na Zabjelu sam proveo cijelo djetinjstvo i mnogo toga me veže za naše naselje. Nema sumnje da smo na neki način drugačiji od drugih naselja, uz dužno poštovanje prema njima. Nije stvar u tome ko je bolji ili gori, samo je u pitanju ponos i osjećaj pripadnosti. Zabjelčani to oduvijek ističu i to nas na neki način čini alternativom u gradu. Jedan od trenutaka koji to najbolje dokazuju je okupljanje pred gašenje našeg fudbalskog kluba, pa sam zato te motive i iskoristio za spot.”

Ali to nije sve, kako ističe ShoRZ, što nas izdvaja od drugih. Zabjelo ima i svoj časopis.

„Od početka pratim Glas Zabjela, i iskreno, stoji mi u bookmarks (prečice) jer, kako sam trenutno u Beogradu, volim da uđem ponekad na stranicu i vidim što ima novo u Republici. Srećan sam što postoji tako nešto na internetu i želim da čestitam članovima redakcije na svemu ostvarenom do sad.”

Mladi producent sa Zabjela u potpunosti potpisuje produkciju novog singla. Od teksta i aranžmana, do spota i izvođenja. Uživajte!

Glas Zabjela