“Kultura u kvartu” ovog vikenda na Zabjelu

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica pokreće novi programski segment “Kultura u kvartu”, koji će trajati do juna. Tim segmentom obuhvaćeni su vikend programi, koji će biti realizovani u određenim kvartovima i naseljima Glavnog grada, na otvorenom.

Ovog vikenda, na redu je Zabjelo. Program je planiran da se održi u nedovršenom parku u Ulici 27. marta.

U subotu 26. marta u 12 časova, biće upriličen koncert kamernog ansambla “Chamber box”. Na repertoaru tog ansambla osim klasičnih, nalaze se i poznate filmske, kao i teme iz popularne muzike.

Subota 26. marta u 12 časova

U nedjelju 27. marta, u 14 časova, biće izvedena edukativna predstava “Mladost”, autorski projekat rediteljke Dušanke Belade, u produkciji Malog ateljea “Arlekin”.

Edukativna predstava „mladih za odrasle” – „Mladost“, nastala je kao plod dramskih radionica polaznika škole glume NVU Mali atelje „Arlekin“ i rediteljke Dušanke Belade. Inspirisani pjesmom „Daj nam neba“, Miladina Šobića, u predstavi se bave temom mladosti i preispitivanjem osobina koje neke ljude čine prerano ostarjelima ili istovremeno neke druge vječito mladima.

Predstava je takođe odraz zahvalnosti mladih za najljepše stihove i djela Miladina Šobića, koji će zauvijek nadahnjivati i pokretati sve naredne generacije.

U nedjelju 27. marta, u 14 časova

Tekst je uradio ansambl predstave, a u projektu učestvuju polaznici škole glume: Milica Strugar, Nađa Spasojević, Hana Jovićević, Vukota Marsenić, Jana Jovović, Ksenija Radonjić, Mia Milačić, Pavle Jovanović, Jovan Brnović, Sofija Radulović, Milena Dragićević, Pavle Bogićević, Mia Vojvodić i Nevena Mrvaljević.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakSkupštini Glavnog grada podnijeta inicijativa za vraćanje naziva Ul. Petra Matovića
Sledeći članakZabjelčani donijeli zlato sa džiu-džicu prvenstva u BiH