Sportski karneval za djecu na Zabjelu

Sportski karneval za djecu na Zabjelu

NVO Sunčev Kutak organizuje manifestaciju „Sportski karneval” za djecu predškolskog i školskog uzrasta, 24.11.2018. sa početkom u 12 i trajanjem do 15 časova, u balonu za fudbal WEMBLI, koji se nalazi na Nikšićkom putu, ulica Vojsilavljevica bb, preko puta Rocky Pistolata.

NVO Sunčev Kutak je neprofitna organizacija sa sjedištem u Podgorici, nastala 2014. Godine, a bavi se neformalnim obrazovanjem i vaspitanjem djece i omladine, organizovanjem raznih manifestacija i festivala za djecu, radionica, školica, izložbi, predstava, sportskih i rekreativnih aktivnosti, kao i organizacijom i animacijom na dječijim rođendanima i proslavama.

Detaljnije o samoj manifestaciji pisala nam je izvršna direktorica organizacije, Natalija Vukčević.

U toku dugogodišnjeg uspješnog rada i raznolikog iskustva u radu sa djecom primijetili smo određene probleme u društvu. Razvijanjem tehnologije i njenog napretka, djeca su druženje, igranje, kreativno ispoljavanje i fizičke aktivnosti zamijenila telefonima, televizorima i kompjuterima, što je nažalost postala njihova svakodnevnica koja negativno utiče i loše se odražava ne samo na njihov fiziči već i psihički razvoj.

Osmislili smo par konstruktivnih ideja koje bi mogle pozitivno uticati i motivisati djecu da razvijaju svoje fizičke i kreativne sposobnosti koje će pozitivno djelovati na njihov motorički i psihofizički razvoj. Kroz zabavu, kreativnost, igru i sport djeca se oslobađaju nakupljenih negatvnih emocija i agresije i mi vjerujemo da ove tehnike, metode i zabavno – edukativni program na određen način su od posebnog značaja i da indirektno mogu pozitivno uticati na promjene u rastu i razvoju djece.

Sportski karneval za djecu na Zabjelu

Svrha našeg „Sportskog karnevala” i svih zamišljenih i organizovanih aktivnosti koje ćemo predstaviti u balonu za fudbal Wembli jeste ujedinjavanje i objedinjavanje šansi za igru i učenje, pravilan rast i razvoj i podsticanjem zdravih stilova života djeci kojima su takve mogućnosti umanjene, ostvarivanje bolje socijalizacije i pozitivnih promjena u društvu, zajednici, kao i afirmacija dječije mašte i kreativnosti, motivisanje djece da se bave sportom.

Manifestacija „Sportski karneval” je neprofitna manifestacija  zasnovan na školicama fizičke aktivnosti, elementima borilačkih vještina i socijalno – umjestničkoj praksi u skladu sa karakteristikama predškolskog i školskog uzrasta, i promocijom Olimpijskih sportova koji su od strane UNICEF-a proglašeni  najkorisnijim za pravilan rast i razvoj djece.  Treneri iz kluba Knock Out će voditi sportske i fizičke aktivnosti koje će biti propraćene mnogobrojnim takmičarskim igricama, gdje će djeca osvajati nagradice, a za najbolje će biti i medalje.

Takođe, treneri iz kluba Crvena Zvezda su na sebe preuzeli trošak za izradu pehara i medalja.

Ovim  putem bi smo željeli da na jedan malo drugačiji i zabavniji način podignemo svijest roditeljima i da na jedan kreativan način dočaramo da bavljenjem sportom i određenim borilačkim vještinama ne škodi djeci, već doprinosi boljem psiho-fizičkom rastu i razvoju, kao i boljoj socijalizaciji i motivaciji kod djece, i da pozovemo sve roditelje i mališane da dođu i uveličaju naš događaj svojim prisustvom i da osvoje neke od nagrada.”

Manifestaciju su podržali:

  1. Expo CommercHaribo – koji su donirali bombone za svu djecu
  2. Ledo – donirali su sladolede da zaslade djecu, i posudili nam maskotu Ledo medveda
  3. Montecco – koji nam je donirao vodu i Yippy sokiće za mališane, i posudili nam takođe maskotu Yippy medveda
  4. WEMBLI balon za fudbal koji nam je besplatno ustupio prostor za realizaciju događaja
  5. NVO Muzika Alternativa Kultura su nam pozajmili ozvučenje
  6. NVO Naša Akcija će sa svojim volonterima pomoći da se sve zamišljene igre i ostvare
  7. NVO Zdravi Stilovi Života su obezbijedli za djecu i roditelje poklon kupone koji važe 7 dana nakon manifestacije 24.11.2018. Kupon za cilj ima provjeru indeksa tjelesne mase, procenat masnog tkiva, procenat organske masnoće, proteinski koeficijent, bazalni metabolizam i besplatne savjete za pravlnu ishranu
  8. Treneri iz Knock Out kluba su izrazili želju da besplatno vode  sportske radionice i fizičke aktivnosti i igre
  9. Rvački klub Crvena Zvezda koji dolaze o trošku svog kluba iz Beograda, izrazili su želju da pomognu da se ova manifestacija održi. Oni će zajedno sa djecom iz kluba Knock out demonstrirati rvačke sposobnosti, kao i druge borilačke vještine koje su naučili u klubovima.

Dodatne informacije na:

suncevkutak@gmail.com

+38269483457