Angie & Me – od dječije želje do brenda

Angie & Me - od dječije želje do brenda
FOTO: Jovana & Đorđe Photography

U vrijeme kad svi maštaju o sigurnom i stalnom poslu, uz ugovor na neodređeno i platu prvog u mjesecu, naša sagovornica se odlučila da napusti sve to i posveti se ostvarenju snova iz djetinjstva. Iako je u početku njena odluka izgledala okolini kao trenutni hir, tri i po godine kasnije „Angie&Me“ je postao poznat brend i glavna asocijacija na unikatne cvjetne aksesoare.

Postoji li djevojčica koja u nekom trenutku svog života nije maštala o tome da postane princeza? Pred spavanje, u igri sa drugaricama, na dječijem maskenbalu? Čudne su te princeze. Po pravilu slatke, lepršave, nježne, ušuškane. Ko ih ne bi volio? Znamo i neke odrasle koji o tome maštaju – starije sestre, tetke, mame. Uvukle bi se, makar krišom, u neku ušuškanu bajku, dale joj lični pečat i bile princeze.

Angie & Me - od dječije želje do brenda
FOTO: Đorđe Živaljević

Prepoznajući te želje i potrebe za slatkim, ušuškanim i drugačijim aksesoarima nastala je „Angie&Me“ kreativna radionica – za male i velike princeze. Majstorice Anđelija i Jelena, kroz igru i smijeh, prave našušurene haljinice i suknjice od tila i neobične cvjetne aksesoare: kape,  rajfove, trakice, cvjetne krune, pojaseve. Cvijeće je svuda, baš kao što to princeze vole. Ukrasi se i po koja torbica, sandalica, ma sve što poželite. Njihove proizvode nose male, a bogami i velike princeze.

Angie & Me - od dječije želje do brenda
FOTO: Marija Brajović Milić

Već tri i po godine postoji „Angie&Me“ radionica. Kroz učešće na sajmovima rukotvorina i različitim manifestacijama namijenjenim djeci predstavljaju javnosti svoje radove. Prateći moderne trendove svakodnevno su prisutne na društvenim mrežama, posebno Instagramu, za koji kažu da je najbolji način predstavljanja onoga što rade potencijalnim kupcima.  Za svaki sajam pripreme po nešto novo. Ove jeseni to su zimske kapice, namijenjene malim i velikim princezama. Lijepo ih je imati za nadolazeće hladne dane, a istovremeno sjajan su poklon dragim osobama. „Ovih dana najviše radimo kombinacije istih kapa za majku i ćerku, ali ne zaostaju ni individualne porudžbine“ – ističe Jelena. Kape su vunene, ručno pletene, ukrašene ružama od satena, tila, čipke. Zaluta tu i po koji biserčić ili neko neobično dugme. Karakteriše ih unikatnost u izradi, jer Anđelija i Jelena smatraju da svako zaslužuje da ima baš svoju savršenu kapu, drugačiju od svih.

Angie & Me - od dječije želje do brenda
FOTO: Marija Brajović Milić

Majstorica Jelena kaže da je najviše raduje kad se njihovi kupci uvijek iznova vraćaju, kupujući i za sebe i za poklone drugima.

„Vrlo je teško danas naći adekvatan poklon za rođendane drugaricama iz škole i vrtića, posebno sa ograničenim budžetima kojima roditelji najčešće raspolažu. Smatramo da je uvijek super pokloniti unikatnu trakicu ili rajf iz naše radionice, vunenu kapu, pojas, čemu će se svaka djevojčica obradovati.“

Angie & Me - od dječije želje do brenda
FOTO: Marija Brajović Milić

O haljinicama od tila ne treba posebno pisati, to je tek ono po čemu su „Angie&Me“ prepoznatljive.

„Haljinice se najčešće kupuju za rođendane, vjenčanja i druge posebne prilike, dok suknjice uzimaju pretežno male balerine. U prethodnom periodu sarađivali smo i sa nekoliko baletskih i plesnih školica i posebno se radujemo kad vidimo kad se naš rad dopadne najmlađima“, kaže sa osmijehom Jelena.

Angie & Me - od dječije želje do brenda
FOTO: Đorđe Živaljević

Za ukrašavanje šešira tokom ljeta zadužena je Anđelija. Iako ima tek devet i po godina, osmišljava i realizuje sjajne cvjetne kombinacije. Anđelija je naravno i zaštitno lice radionice i kaže da rado pozira mami, kako bi mogli javnosti predstaviti aksesoare koje zajedno kreiraju.

Angie & Me - od dječije želje do brenda
FOTO: Jovana & Đorđe Photography

Iako magistar bankarstva i finansija i dugogodišnji profesionalac u oblasti odnosa s javnošću i marketinga, majstorica Jelena se očigledno sjajno snalazi u svijetu boja i kreacija.

„Moram priznati da su zadovoljstvo i ispunjenost koju osjetite kad po gradu prepoznate vaše radove ili kad vam djevojčice ispred škole prilaze da se jave jer su vas zapamtile sa sajma ili gostovanja u nekoj dječijoj emisiji neizmjerni. Ja iskreno uživam u svakom segmentu stvaranja proizvoda koji izlaze iz naše radionice i mislim da ljudi tu emociju osjete i prepoznaju, jer je zbilja sve nastalo iz velike ljubavi“.

Angie & Me - od dječije želje do brenda
FOTO: Jovana & Đorđe Photography

Vjerujemo i mi da je tako, jer se to vidi čim bacite pogled na ono što „Angie&Me“ rade.

Iako svoje cvjetne aksesoare za sad izlažu samo po sajmovima, svi zainteresovani mogu pogledati njihov asortiman putem društvenih mreža, na „Angie&Me“ stranicama na Fejsbuku i Instagramu.