FORUM REPUBLIKUM | EP4 | Zabjelo reciklira(j)

U četvrtoj epizodi serijala Forum Republikum, pod nazivom „Zabjelo reciklira(j)“, istražujemo procese reciklaže u lokalnoj zajednici Zabjelo.

Ovog puta, priča nas vodi od reciklažnog dvorišta u Ulici Iva Vizina na Zabjelu do reciklažnog centra na deponiji Glavnog grada, pa opet nazad na Zabjelo, gdje predstavljamo primjer sugrađanke koja redovno posjećuje reciklažno dvorište i uz to se bavi i kreativnom reciklažom.

Iako na prvo čitanje ova tema ne zvuči naročito privlačno, naša istraživačka avantura će gledaoce odvesti na mjesta koja nikad nisu posjetili.

Crna Gora još uvijek nije na nivou zemalja iz regiona kada je u pitanju recikliranje, ali gradske službe i naši sugrađani su napravili prve korake u tom smjeru. Ako još uvijek ne reciklirate, nakon ove emisije možda shvatite da je vrijeme da počnete.

Prije nego pogledate novu emisiju, predlažemo da za početak pročitate istraživački tekst „Recikliranje – potreba a ne trend“ klikom ovdje.

Recikliranje - potreba a ne trend

Ako već niste, prethodne epizode serijala Forum Republikum možete pogledati klikom ovdje.

Video priča je nastala u okviru projekta „Forum Republikum – Istraživačko novinarstvo za bolje Zabjelo“ koji realizuje portal Glas Zabjela, a podržan je kroz program „Podrška lokalnim medjima – priče iz prve ruke“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), B film, SHARE fondacija, Institut za poslovnu i finansijsku pismenost. Program finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost redakcije portala Glas Zabjela i ne mora nužno odražavati stavove EU, Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija ili CGO-a, B filma, SHARE fondacije i IPFP-a.

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakRecikliranje – potreba a ne trend
Sledeći članakRenovirajte kupatilo za samo 24,99€ mjesečno!