Nova robna kuća LC Waikiki uskoro na Zabjelu

Nova robna kuća LC Waikiki uskoro na Zabjelu

Najveći turski lanac robnih kuća LC Waikiki otvoriće uskoro prvi objekat u Podgorici i tako proširiti poslovno carstvo turskih investitora kojih je sve više u Podgorici i Crnoj Gori.

Objekat će biti otvoren u utorak, 13. novembra, saopšteno je iz kompanije.

Robnom kućom koja će biti otvorena u okviru objekta HD Laković u podgoričkom naselju Zabjelo, upravljaće firma LC Waikiki Retail MNE, osnovana u Podgorici. Njen osnivački kapital iznosi milion eura.

Prema saznanjima portala Investitor, za potrebe robne kuće biće zaposleno oko 50 radnika a uprava kompanije planira formiranje lanca robnih kuća u Crnoj Gori.

Turska kompanija je u maju ove godine osnovala ćerku firmu u Crnoj Gori pod nazivom LC Waikiki Retail MNE. Podgorička kompanija je u 100-odstotnom vlasništvu turskog LC Waikiki Magazacilik Hizmetleri Ticaret A.S, kao matične firme.

Osnivački kapital podgoričke ćerke je milion eura a na njenom su čelu turski državljani Sinan Sahin, na mjestu izvršnog direktora, te Burc Korkmazlar kao ovlašćeni zastupnik.

Nova robna kuća LC Waikiki uskoro na Zabjelu
Buduća radnja LC Waikikija u Podgorici

Poznati po dobrom odnosu cijene i kvaliteta

LC Waikiki Retail Company je, kako piše na njihovom sajtu,  vodeća fashion retail kompanija sa godišnjim obrtom od tri milijarde američkih dolara.

Kompanija je izvorno francuska, gdje je osnovana 1985. godine, ali je 1997. nastavila kao turski brend, pod “kišobranom” LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.S-a.

Danas, LC Waikiki upravlja sa više od 850 radnji u 38 zemalja, sa motom “Svako zaslužuje dobru odjeću”. Pod tim sloganom, kompanija kupcima nudi dostupnu modnu robu visokog kvaliteta a povoljnih cijena.

Brend LC Waikiki nudi kolekciju za žene, muškarce i djecu samo u svojim prodavnicama širom Istočne Evrope, Srednjeg Istoka, Ruske Federacije i ostalim državama bivšeg SSSRa-a te matičnoj Turskoj.

Kompanija zapošljava skoro 3.000 radnika u sjedištu kompanije, više od 24.000 zaposlenih u Turskoj i inostranstvu na više od 500 radnih pozicija u firmi.

Cilj kompanije je da do 2023. postane jedan od tri najuspješnija brenda u segmentu  prodaje odjeće u Evropi.

investitor.me