Brauni sa crnim pasuljem

Brauni sa crnim pasuljem

Danas ću sa vama podijeliti recept za brauni, koji sam pravila kući u Abu Dabiju, prije par dana. Ovo je brauni na drugačiji način. Veganski, zdrav i veoma hranljiv. Kao što ste mogli primijetiti u mojim prethodnim receptima, uvijek nalazim načine da klasične recepte pretvorim u nešto novo, zabavno, i naravno zdravo.

U ovom receptu sam umjesto jaja koristila laneno sjeme, a umjesto brašna crni pasulj.

Ovaj brauni je savršena opcija za užinu u toku dana, kada vam se prijede nešto slatko, a zdravo ili kao odličan prirodni izvor proteina posle treninga. Bez ulja su, bez glutena, bez brašna i bogati vlaknima.

Ko bi rekao da je crni pasulj tajni sastojak ove poslastice? Ako ga imate kući, obavezno probajte ovaj jednostavni recept.

Sastojci

  • 2 lanena jaja (objašnjenje u daljem tekstu)
  • 1/3 do 1/2 šolje smeđeg secera (zavisi koliko volite slatko. Ja obično pravim manje slatke dezerte pa sam koristila 1/3 šolje šećera)
  • konzerva crnog pasulja, iscijediti tečnost
  • 1/4 šolje putera od kikirikija
  • 1/2 do 2/3 šolje kakao praha (ja volim jak ukus crne čokolade pa sam stavila 2/3 šolje kakao praha)
  • kratki espreso ili dvije kašike jake kuvane crne kafe
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 1/2 kašičica soli
  • 2 kašike mrvljenih oraha

Brauni sa crnim pasuljem

Priprema

Spremiti lanena jaja tako što ćete pomiješati 2 kašike lanenog sjemena sa 4 kašike vode i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Ugrijati rernu na 180 stepeni, i staviti papir za pečenje u manji pleh, a možete ga premazati uljem.

Stavite u blender šećer i crni pasulj, puter od kikirikija i izblendajte dok ne dobijete glatku masu.

Dodajte pripremljena lanena jaja, kakao prah, espreso, vanila ekstrakt, prašak za pecivo i so, i izblendati dok ne postane glatko.

Sipajte masu u pleh i pospite orasima preko kao ukras.

Brauni sa crnim pasuljem

Stavite u rernu i pecite 25 do 30 minuta.

Sačekajte da se ohlade prije posluženja.

Uživajte u vašem novom receptu za brauni, a ja vam šaljem pozdrav iz prelijepe Šri Lanke, gdje se trenutno nalazim.

Brauni sa crnim pasuljem

Ako već niste, pročitajte prethodni Đorđinin recept za kari sa leblebijama, slatkim krompirom, spanaćem i kokosom.

Našu kuhinju zajedno sa Đinom krase i Tinina ukusna jela. Sve recepte možete pogledati klikom na Tina Đina i kuhinja.

Đorđina Drobnjak, Podgoričanka koja živi u Abu Dabiju i radi kao stjuardesa u Etihad Airways-u. Voli da putuje i upoznaje nove destinacije i civilizacije, što u svom poslu lako i ostvaruje. U slobodno vrijeme se bavi jogom i kuvanjem zdravih i ukusnih veganskih i vegetarijanskih jela, što možete vidjeti na njenoj Instagram stranici –tasty_&_healthy_journey.

Pratite naš portal za još zdravih i ukusnih recepata iz Đinine kuhinje!

Expergo podcast glas zabjela
Prethodni članakPostoji li strah od bliskosti među ljudima današnjice?
Sledeći članakGlavni grad će platiti građanima pola novog bicikla