“Kopi” još jedan uspjeh posvetio Zabjelu: Najbliži se ne ljute, i oni su Zabjelčani

Kopitović dijeli pehar sa srpskim saigračem Milićem

Prethodnog vikenda svijet je dobio prvog fudbalskog šampiona u vrijeme posle pandemije koronavirusa. U pitanju je ekipa BATE Borisova iz Bjelorusije koja je osvojila domaći kup. Član ove ekipe je i Boris Kopitović “Kopi”, reprezentativac Crne Gore i miljenik navijača FK Zabjelo, kluba u kojem je ponikao.

Podsjećamo, Bjelorusija je jedina zemlja u Evropi u kojoj nisu donošene nikakve mjere zaštite i prevencije infekcije koronavirusa.

U jedinoj evropskoj ligi, odnosno kupu koji je odigran poslednjih mjeseci, najveću korist je izvukao BATE Borisov, koji je u finalu porazio Dinamo iz Bresta sa 1:0 i to nakon produžetaka. Pred kraj prvog poluvremena, u igru je ušao i Boris Kopitović, crnogorski reprezentativac koji je prošle godine stigao iz beogradskog Čukaričkog.

Kopitović je osvajanje kupa posvetio svom Zabjelu, što je izazvalo oduševljenje Zabjelčana, među kojima je “Kopi” od ranije jako poštovan. Ne samo zato što je svoju fudbalsku karijeru započeo u lokalnom klubu, već zato što je svoju privrženost ovom naselju pokazao više puta do sada.

Prisjetimo se, kada se prije 4 godine FK Zabjelo nalazilo pred gašenjem, Kopitović je klubu poslao značajnu novčanu pomoć kako bi dao svoj doprinos za održanje najveće zabjelske sportske institucije. Svoj prvijenac u dresu reprezentacije takođe je posvetio svom Zabjelu, podigavši mali prst na ruci koji simbolizuje zabjelski pozdrav. Na isti način je u nedjelju pozirao sa šampionskim peharom.

FOTO: Savo Prelević

Zbog njegovog odnosa prema svom kraju, navijači Zabjela su prije dvije godine, u vrlo emotivnom druženju na stadionu FK Zabjelo, Kopitoviću uručili zahvalnicu.

Borisu Kopitoviću zahvalnica navijača Zabjela
Kopitović sa zahvalnicom navijača Zabjela

Povodom najnovijeg uspjeha, naša redakcija se ponovo obratila Borisu za komentar. Kako sam kaže, nikad mu ne fali podrške sa rodnog Zabjela, pa tako ni u ovom uspjehu, najvećem do sada.

“Znam da je svima drago kad god se podigne mali prst. Najviše se čujem sa mojim drugovima iz zgrade Devet Jugovića” – srdačna je BATE-ova četrnaestica.

Kopitović je za Glas Zabjela kazao da su mu trenutni planovi da maksimalno iskoristi ovaj trenutak i da napreduje što više može u BATE-u. Jedna od povlastica boravka u Minsku je i to što uči ruski, a svom Zabjelu će se, nada se, vratiti u julu, kada se otvore avio-linije i bude vrijeme za odmor.

Kopi nije imao nikakvu posebnu poruku za nas, ali je izrazio jednu želju: da FK Zabjelo uđe u drugu ligu. Republikanci, inače, u nedjelju 31. maja sa početkom u 16 časova, gostuju Mladosti iz Donje Gorice, direktnom rivalu za ulazak u viši rang. U slučaju da svi bodovi odu u Republiku, dva kluba bi bila izjednačena na vrhu tabele. Pozivamo sve Zabjelčane da ove nedjelje posjete terene DG Arene u Donjoj Gorici i pokažu podršku svom klubu.

Za kraj, na pitanje da li njegove najbliže ljuti činjenica da svoje uspjehe posvećuje Zabjelu a ne njima, Boris je uz smješak odgovorio: “Svi su moji sa Zabjela i uvijek se raduju zbog svakog mog uspjeha, tako da je ova posveta i za njih. Dva u jedan.”

Ne preostaje nam ništa drugo nego da se i mi pridružimo slavlju i čestitkama, ali i da jednom od najkvalitetnijih Zabjelčana poželimo još veće uspjehe u budućnosti.